Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Yıldırım modeli yeni AK Parti siyaseti: Mahalleden kongreye coşku taşınacak

Köşe Yazısını Dinle

Yerel seçime girilirken… Büyükşehir ile birlikte, iki büyük ilçe Osmangazi ve Yıldırım belediyeleri AK Parti’de, Nilüfer ise CHP’deydi. Batıdaki Nilüfer yine CHP’de, doğudaki Yıldırım da AK Parti’de kaldı. Büyükşehir ve Osmangazi’de AK Parti kaybederken CHP kazanınca iki kale el değiştirdi.

Dün…

İlçe Başkanvekili Serkan Oktay ve Başkan Yardımcısı Ebru Demirci ile birlikte Olay’ı ziyaret eden AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya’yı dinlerken şunu düşündük:

2017’de Ayhan Salman başkanlığındaki AK Parti İl Yönetim Kurulu’nda siyasete adım attı, Davut Gürkan yönetiminde devam etti.

Siyaset öncesi…

Samsunlu İşadamları Derneği, Yıldırım Sanayici ve İşadamları Derneği, Samsun Dernekleri Federasyonu Başkanlığı yaptı.

Deneyimli ve güler yüzlü siyasetçi olarak 12 Eylül 2023’te atandığı AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı görevini başarıyla sürdürüyor. 9 Kasım Cumartesi günü saat 18.00’de Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde yapılacak kongrede de adaylığına karar verildi.

Aslında…

Bursa siyasetine yıllardır önemli isimler kazandıran, siyaseti iyi bilenlerin yaşadığı ilçe olan Yıldırım zor bir yer, ama Akkaya zorluğu, “severek siyaset” yöntemiyle aşıyor.

Bunu da…

“Yıldırım’da 82 bin üyemiz var. Delege seçimimizi coşkuyla yaptık. Kadın ve genç ağırlıklı yönetimimizi kongrede biraz daha gençleştireceğiz. Çok çalışıyoruz. Arkadaşlarımdan, partiye gelenlere güler yüz göstermelerini ve gelen herkesin memnun ayrılmasını istedim” diyerek anlattı.

Kongre hedefini…

“Mahallelerde yakaladığımız coşkuyu kongre salonuna taşıyacağız” diyerek açıkladıktan sonra şunu söyledi:

“AK Parti yeniden şahlanışını Yıldırım’dan yapacak. Kaleyi koruyup Büyükşehir’i geri alacağız, milletvekili sayımızı arttıracağız.”

Şunu da ekledi

“Hatalarımızı düzeltmeye Yıldırım’dan başlayacağız. İlçe siyaseti yaparak halkla ilişkilerimizi de düzelteceğiz.”

 

“Kentsel dönüşümde Yıldırım çok başarılı”

Olay’daki sohbette… Yönetimlerinde yer aldığı il başkanları Ayhan Salman ve Davut Gürkan’a teşekkür eden AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya özel bir paragraf da Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a açtı:

“Başkanımız çok çalışıyor, bizlerle de uyumlu, Çalışmalarına destek veriyoruz.”

Şunu vurguladı:

“Kentsel dönüşümde Oktay Başkanımızın çabalarıyla Yıldırım çok başarılı.”

 

Nevzat Başkan çok kızdı: Kıvırtanlara ‘hadi ordan’ deyip yol verdik

Yıllar önce… DYP Osmangazi İlçe Yönetim Kurulu’nda tanıdık. Çok başarılı DYP Osmangazi İlçe Başkanı oldu.

Nevzat Kocakurt…

Siyasete İYİ Parti ile döndü, İl Başkan Yardımcılığı üstlendi. Dr. Mehmet Hasanoğlu’nun bırakmasıyla İl Başkanlığı için adı öne çıkan iki kişiden biriydi.

Atama sonrası…

Sakin bilinen Nevzat Kocakurt öyle bir paylaşım yaptı ki, herkes merak etti:

“Dürüstlükten bahsedip iki yüzlü olanlara, sadakatten bahsedip ihanet edenlere, merhametten bahsedip acımasız olanlara, adaletten bahsedip hak yiyenlere, gururdan bahsedip yalakalığın dibine vuranlara, paranın helalinden bahsedip parazit gibi onun bunun sırtından kazananlara, Allah korkusundan bahsedip menfaati uğruna iftira atanlara, dostluktan bahsedip dakikada adam satanlara, mertim deyip dansöz gibi kıvırtanlara ‘Hadi ordan’ deyip yol verdik.”

 

AK Parti 3 ilçede ‘yeni başkan’ arıyor

AK Parti’de… Gürsu, Harmancık, Mudanya ile sınırlı kalan değişimden sonra 3 ilçede yeni ilçe başkanını belirlemek üzere temayül yapılıyor.

Bursa’ya gelen…

Bölge Koordinatörü Furkan Leventoğlu denetimindeki temayülde 17 Kasım’daki Gürsu, 30 Kasım’daki Harmancık ve 1 Aralık’taki Mudanya kongrelerinde kimin ilçe başkanı adayı olacağı belirlenecek.

 

Kedidir, ne yapsa yeridir: Erkan Aydın Duman’ı tanıttı, Şero ikna olmadı

Erkan Aydın’ı… 20 yıl önce Dağ-Der’de Mustafa Kahraman yönetiminde tanıdık. 2 dönem Dağ-Der Başkanlığı yaptı, Tahtakale’deki genel merkez binasını kazandırma çalışmalarında yanındaydık.

Siyasete…

2014’te CHP Osmangazi Adayı olarak adım attı. O seçimi kazanamadı, ama ertesi yıl milletvekili oldu. 31 Mart’ta da üçüncü yarışında hedefine ulaştı.

Her şeyden önce…

İyi bir insandır. İyi dosttur. Çevre ilişkileri doğaldır. Yüze başka, arkadan başka konuşmaz. İyi de bir aile babasıdır.

Yanı sıra…

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın iyi bir hayvan dostu olduğu bilinir. Köpeği Duman’la bugüne kadar pek çok paylaşım yaptı, ama kedisi Şero’yu henüz kamera ve fotoğraf makinalarına alıştıramadı.

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü’nde de Şero’yu toplum önüne çıkaramayınca “Kedidir, ne yapsa yeridir” dedi.

 

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan Şişecam’a

2006 yılında… Yenişehir’de Şişecam Fabrikası açıldığında heyecan vardı.

Şişecam, hem ilçeye istihdam sağladı, hem Yenişehir’e modern sanayi getirdi.

Şimdi…

Bu tesiste önemli bir değişim yaşandı.

Ahmet Kırman’ın emekli olup ayrılmasından sonra, Şişecam Genel Müdürü olarak İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali atandı.

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel de yeni genel müdürü ziyaret etti.

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X