Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Vergiler güven sorgulamasına yol açtı: Vatandaştan alınan yerine ulaşır mı?

Köşe Yazısını Dinle

2001’de… Ekonomik kriz yaşanınca, dönemin Başbakanı rahmetli Bülent Ecevit davet etti, Kemal Derviş geldi.

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak hükümette yer alan, Hazine Müsteşarlığı üstlenen Derviş’in ekonomi politikaları vatandaşı daha da bunaltınca Ecevit’e ve partisi DSP’ye de, koalisyon ortakları MHP ve ANAP’a da yaramadı.

O kriz…

2002’de AK Parti’nin sağladığı güvenle tek başına iktidara gelmesinin önünü açtı. AK Parti başlangıçta Derviş’in politikalarını sıkı şekilde uygulayıp başarılı oldu, ilk 10 yıl bahar havası yaşandı.

22 yıl geçti…

AK Parti hükümeti son yıllarda artan ekonomik bunalımın önüne geçemiyor. Derviş gibi yine kurtarıcı olması beklentisiyle gelen Mehmet Şimşek’in mali politika anlayışı da vatandaşı bunaltan bir noktaya geldi.

Denetimsiz zamlara, sürekli artan ya da yeni konan vergiler eklendi.

Hafta sonu…

Siyaset ve iş dünyasından bir grup dostla sohbetin konusu, savunma sanayiini güçlendirme amaçlı kesintiler oldu.

Özellikle de…

Noter ücretlerinden araç devir ve satışlarına; kol saati alımından limiti 100 bin liranın üzerindeki kredi kartlarından ücret kesilmesine kararlar her kesimin itirazına yol açtı.

Ortak bakış şu:

 

“Savunma sanayi canımız. Kurtuluş Savaşı’nda parmağındaki yüzüğünü, mücevherlerini çıkarıp orduya veren milletin torunları olarak elbette her şeyi yaparız.”

Kafalara takılan şu:

“İhracatıyla övündüğümüz savunma sanayi kol saatine ve kredi kartından kesintiye mi ihtiyaç duyuyor?”

Sorguladıkları şu:

“Bu kesintiler acaba yerine ulaşır mı? Savunma için mi kullanılır, yoksa başka yerlere ödemenin kaynağı mı olur?”

İşte en kritik olan bu.

Vatandaş üzerine düşene yine hazır, ama hep fedakârlık yapan olmaktan yorgun. Buna, verdiğinin yerine ulaşmayacağı kaygısı eklendi.

O güvensizlik, Bakanlıkların yaptığı bilgilendirmelere de yansıyor.

Güveni kaybetmek en kötüsü.

 

Ünal’ımızı uğurladık

Olay’da… 20 yılı aşkın süredir birlikte çalışıyoruz. Gülen yüzü, saygısıyla farklı bir magazin gazetecisiydi.

Ünal Özbay son 1 yıldır da pankreas merkezli kötü bir hastalıkla boğuşuyordu. Defalarca ameliyat masasına yatan vücudu daha fazla direnemedi. Eşini ve iki küçük yavrusunu arkasında bırakıp 45 yaşında vefat etti.

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki camiden Ünal’ı uğurlarken içimiz yandı.

Allah rahmet eylesin.

 

AK Parti teşkilatını motive ediyor: Yunuseli’de mahalle buluşması

AK Parti… 20 yıldır kazandığı Büyükşehir ve Osmangazi belediyelerini ilk kez kaybetti. Bunun moral bozukluğuna, son aylarda ekonomik etkiler eklenince vatandaşla diyaloglarda doğal bir aksama yaşandı.

İşte…

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş böyle bir dönemde siyasi iletişim eksikliği yaşanmaması için aylardır özel organizasyonlar yapıyor.

Sonuncusu da…

Yunuseli Mahalle Başkanı İsa Yıldırım’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

AK Parti Bursa milletvekilleri Refik Özen ve Ahmet Kılıç’la Osmangazi İlçe yöneticilerinin de katıldıkları Yunuseli’deki kahvaltılı toplantı teşkilat motivasyonu açısından çok yararlı oldu.

Kahvaltı sonrası…

“Birlikte daha güzel yarınlara ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz” mesajı veren Kurtuluş, benzer toplantıların diğer mahallelerde de planlandığını söyledi.

 

CHP Kestel’de nefes nefese kongre 1 oy farkla bitti

CHP… Seçim öncesi başkanları aday olmak için istifa eden ilçelerde tüzük gereği olağanüstü kongre yapıyor.

Bu nedenle…

Geçen hafta Karacabey’de yapılan olağanüstü kongrenin ardından Kestel’de olağanüstü kongreye gidildi.

96 delegenin oy kullandığı kongrede, Yıldıray Atlı 45 oy alarak seçimi kazandı. Kongrede eski ilçe başkanı Hatice Doğan 44 oyda kaldı ve 1 oyla kaybetti. Ali Ekber Aşam’a ise 6 oy çıktı.

 

Ulaşımda şiir molası: Yolculuk temalı şiirlerle Burulaş’ta sanat gecesi

Zaman zaman anımsatıyoruz… Batı’daki büyük kentlerin büyük metro istasyonları, aynı zamanda en kolay ulaşılan sanat galerisi işlevi üstleniyorlar.

Bursa’da…

Göreve geldikten sonra 30 Ağustos ve 11 Eylül’de metro istasyonlarında özel etkinlik düzenleyen Burulaş Genel Müdürü Fahrettin Beşli bir adım daha atıp şiir gecesi düzenledi.

Pazar günü…

 

Burulaş Kültür Sanat Yolculukları kapsamında ikinci durak olarak düzenlenen “Cumhuriyet Devri Türk Şiirinde Yol, Yolcu ve Yolculuk” adlı etkinlikte yol ve yolculuk şiirleri seslendirildi.

Şiirlere…

Bursa’yı şiir ve güfteleriyle uluslararası etkinliklerde de temsil eden Dr. Hüsamettin Olgun başta olmak üzere Dr. Kenan Ergus, Dr. Yılmaz Ata, Muhsine Arda, Şule Çiçek duygu katarak izleyicilerle paylaştılar.

Beşli de bu tür sanat yolculuklarının süreceği müjdesi verdi.

 

Atlas Kuyrukluyıldızı Mudanya’dan geçti

Bursa’nın… 3 usta gökyüzü fotoğrafçısı sayesinde başımızın üstündeki gökyüzünde olan bitenleri öğreniyoruz. Bilemediğimiz için, normal gözle bakıp göremediğimiz pek çok gökyüzü hareketinden onlar sayesinde haberdar oluyoruz.

Nitekim…

Gökyüzü Fotofrafçısı Şenol Şanlı, 13 Ekim Pazar akşamı Mudanya’daki ünlü Yıldıztepe’den, Atlas Kuyrukluyıldızı’nın geçişini fotoğrafladı.

Biz de “objektifine sağlık” diyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X