Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Vali Ayyıldız’dan Bursa’ya yeni hedef: Metropol kentle Türkiye’nin 2. büyüğü

Yıllarca… Vali olarak çeşitli illerde görev yaptıktan sonra Emniyet Genel Müdürü olan Erol Ayyıldız, son kararnameyle Bursa Valisi atandı. Deneyimli bir devlet yöneticisi.

Nitekim…

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar ve Yeşim Group CEO’su Şenol Şankaya ile birlikte Olay Medya ziyaretinde Bursa üzerine sohbet ettik.

Örneğin…

“Nasıl bir Bursa bulduğunu” sorduğumuzda, ilk izlenimi Bursa’nın hedefi olarak yansıdı:

“Bursa aslında Türkiye’nin ikinci büyü kenti. Fakat büyük şehir olmakla metropol arasında sıkışıp kalmış. Becermemiz gereken, Bursa’yı metropol kent yapmak. Bunu başarınca Bursa rahatlar.”

Ardından…

Tarihi mirasın izleri üzerinde kurulan, fakat dar alanda büyüyen Bursa için çok farklı bir öneri dile getirdi:

“Kent içindeki yoğunluğu azaltmak için, sirkülasyonu fazla olan kamu dairelerini, hatta üniversiteleri şehir dışına taşımak gerekiyor.”

Fearklı bakışlarından biri şu:

“Yenişehir Havaalanı’nı canlandırıp Balkanlar, Akdeniz, Ortadoğu havzasına açmak gerekiyor.”

Bu noktada…

Tarihi mirasa sahip Bursa’nın eksiğine işaret etti:

“Osmanlı yüzyıllarca devleti buradan yönetmiş. Ağaç kovuğundan mı yönetmişler? Nereden yönettiklerini bulup ortaya çıkarmalı ve Bursa’ya kazandırılmalı.”

Hedeflerinden biri de, Bursa’da Türk Dünyası Üniversitesi kurmak.

Yine…

Bursa’yı merkez yapma düşüncelerinden birini açıkladı:

“Bir yerde bir ürün üretilecekse, teknolojisi burada olmalı. Sanayide artık Balıkesir, Yalova, Bilecik, Kütahya gibi çevre illerle birlikte düşünüp planlamalı. Üretim bölgesel hale gelmeli, merkezi Bursa olmalı.”

Kente…

Yeni yaşam alanları açmak gerektiğini, spor köyü benzeri vatandaşın ailece piknik ve spor yapabileceği alanlar gerektiğini söyledi.

Bir de mesaj verdi:

“Bursa ne yazık ki uyuşturucu batağında İstanbul’un arka bahçesi. Burada ağa babaları yok, ama torbacılar var. Tek tek toplayıp göz açtırmayacağız. Bursa’dan uyuşturucuyu sileceğiz.”

 

Yaşanabilir bir Bursa için yapılanlar, yapılacaklar

Heykel’deki… Tarihi Valilik binasında sıcak bir sohbet oldu. Vali Erol Ayyıldız, kent sorunlarıyla ilgili tespitinde; İzmir ve İstanbul yolları trafiğini kente sokmadan ulaşım düşüncesini dile getirince, Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar şunu söyledi:

“1991 seçimine giderken rahmetli Süleyman Demirel’le Bursa’yı konuştuk. Şehrin iki yanından çevre yolu önermişti. Biri kuzeyde ovadan, diğeri güneyde dağın içinden tünelle. Bugün de geçerli.”

 

Şükrü Abi’siz geçen 19 yıl: Mezarı başında yine sevgi ve saygı vardı!

Onu… Birkaç cümlede anlatmak çok zor. Şükrü Şankaya her şeyden önce beyefendi kişiliğe sahipti. Herkese saygı gösterir, saygı görürdü.

Sanayici olarak Bursa için üretti, istihdam sağladı.

Bursaspor Başkanlığı yaptı. Doğduğu topraklar Batı Trakya Derneği’nin kurucu başkanıydı. Pek çok dernekte görev aldı. Gerçek bir hayırseverdi.

Dahası…

Gergin kongrelerin sakin Divan Başkanı ve herkesin âkil abisi oldu

Aramızdan ayrılışının 19. yılında sevenleri yine Ahmetpaşa Mezarlığı’ndaki kabri başında buluştular.

Yeğeni Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, oğlu Şenol Şankaya ve aileyi Son Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olan Recep Altepe, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Bursaspor Başkanı Enes Çelik, Mudanya Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Mollasalih, Bursasporlu eski futbolcular ve çok sayıda dostları yalnız bırakmadılar.

 

Vali Ayyıldız’a yaşamını anlatan kitabı imzaladı

Ziyarette… Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar 6 ay önce yayınlanan Cavit Çağlar: Fırtınalı Bir Yaşamöyküsü adlı kitabını Bursa Valisi Erol Ayyıldız’a imzaladı.

Özellikle…

Meriç Nehri’ni kayıkla geçen ailesinin Batı Trakya’dan Bursa’ya uzanan öyküsü yanında, devlet adına üstlendiği görevler çözümüne katkı sağladığı krizlerle ilgili bilgiler de verdi.

 

Gözümüz, kalbimiz İstanbul’da: İnovaLig ödülü Bursa’ya mı geliyor?

Her şey… Bugün saat 14.00’te, İstanbul’daki Haliç Kongre Merkezi’ndeki törende belli olacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İstanbul Sanayi Odası tarafından İnovaLig adıyla düzenlenen, Ar-Ge ve inovasyonu geliştirmeyi teşvik amaçlı organizasyonun finali için Bursa’da kalpler atıyor.

Çünkü…

Salona davet edilen 3 firma arasında Bursa’dan SYK Tekstil var. 2024’te enerji firmasıyla birinci olan SYK Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yedikardeş tören için yola çıkmadan önce şunu söyledi:

“Bursa, sanayinin başkentidir. Bursa sanayisinin de, inovasyonu yüksek teknik tekstile yönelme zamanı geldi, hatta geçiyor. Firmamınız, Türk sanayicisinin inovatif olarak modernizasyon, çalışma verimliliği ve kapasite doğru kullanımı oranlarını canlı takip etmesi farklılık oluşturdu.”

 

Güneş patladı, Kuzey Işıkları Bakacak’tan görüldü

Kuzey kutbunda… Güneşteki patlamayla gelen parçacıkların yeryüzü manyetik alanına girmesiyle oluşan aydınlık Kuzey Işıkları olarak tanımlanıyor.

İşte…

Kutuplardaki bu doğa olayı, 10 Ekim Perşembe’yi 11 Ekim Cuma’ya bağlayan gece ilk kez Bakacak’tan da görüldü.

Çektiği gökyüzü fotoğraflarıyla dünyanın tanıdığı Tunç Tezel, bu muhteşem doğa olayını “Bakacak’tan bakarak Gemlik ve İstanbul üzerinde” görüntüledi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X