Gözlemimizi… Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un geçen hafta Bursa’ya geleceği belli olduğunda da paylaştık:
Bursa’ya en fazla yatırım yapan ve Bursa’nın sorunlarına en çok ilgi gösteren 2 Bakan’dan biri Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, diğeri Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu.
İkisi de Bursa’nın fahri hemşerisi gibiler.
Nitekim…
Bakan Kurum cuma günü Vakıf Kent Parkı’nı açtı, Gökdere Millet Bahçesi’ni başlattı. Kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili mesajlar verdi.
Programda…
Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ziyaretleri yanında AK Parti İl Başkanlığı ziyareti de vardı. Teşkilatla buluştuğu bu toplantıda vatandaşın beklentileri ve istekleri adına önemli görüşmeler oldu.
Örneğin…
AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, vatandaştan gelen istek ve şikayetlerle hazırladığı 3 dosyayı görüşmede Bakan’a verdi:
Bir…
“Vatandaş en çok İmar Barışı’ndan kaynaklı sorunları bizlere aktarıyor ve çözüm bulunmasını istiyor.”
Örnek de verdi:
“İmar Barışı beyan süresi 31.12.2017’de bitti, ödeme süresi 30.06.2018’e kadar 6 ay uzatıldı. Bu iki tarihle ilgili sıkıntı var. Vatandaş parayı yatırmış, ama uydu fotoğrafına göre imara aykırılık var.”
Şu bilgiyi de verdi:
“Bazıları 200 metrekare inşaatını daha az ödeme için 100 metrekare göstermiş. Kimi ileride inşaat yapacağı hesabıyla 50 metrekare yeri 150 metrekare beyan etmiş.”
Şunu vurguladı:
“İmar Barışı’nda yapılan incelemelerin yüzde 10’dan fazlasını beyan aykırılığı oluşturuyor. Vatandaş buna çözüm istiyor.”
İki…
“Bursa için kentsel dönüşüm çok önemli. Fakat bazı bölgelerde kentsel dönüşüm uygulamalarından mağdur olduğunu düşünenler var. Onlar da karşı karşıya kaldıkları sorunların çözümünü bekliyorlar.”
Üç…
“Bursa’da doğal SİT alanları çok fazla, ama bu alanlarda yaşam da var. O nedenle, doğal SİT alanları konusunda yeniden değerlendirme isteniyor.”
128 bin başvurudan 90 bini ödeme yaptı
AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, vatandaştan gelen imar sorunları ve beklentilerle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a bilgi verirken şunun üzerinde durdu:
“Bursa’da İmar Barışı’ndan yararlanmak için 128 bin başvuru oldu, fakat ödeme yapanların sayısı 90 bin civarında kaldı.”
Tablo…
En az 30 bin kaçak yapı varlığını ortaya koyuyor ki, yerel yönetimler için de büyük bir soruna dönüşüyor.
Cumhur İttifakı Meydan’da… Büyükataman’dan Dündar’a ziyaret
Yıllardır… Bursa meydan hasretini gideremedi. Adına meydan dediğimiz miting alanları da caddelerdeki kavşaklar oldu.
Atatürk Caddesi’nde Cumhuriyet Alanı, Cumhuriyet Caddesi girişinde Zafer Meydanı, Altıparmak Caddesi sonunda Stadyum Meydanı, Fevzi Çakmak Caddesi çıkışında Şehreküstü Meydanı ve en son Gökdere Bulvarı üzerinde Gökdere Meydanı hep kavşak içi alanlardı.
Şimdi…
Bursa’nın gerçek meydanı olarak Osmangazi Meydanı’nın yapımı sürüyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın çok önem verdiği ve her şeyiyle yakından ilgilendiği Osmangazi Meydanı’nın hafta sonunda konukları vardı.
MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, beraberinde MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı ve Osmangazi İlçe Başkanı Seyfi Seyfioğlu ile meydan inşaatını ziyaret etti, Dündar’dan bilgi aldı.
Fikri olanı da, eleştirisi olanı da bekliyor
Anadolu’daki pek çok İl’den büyük olan İnegöl; sanayisi, ekonomisi, sosyal yaşamı ve gelişmişliğiyle de öne çıkıyor.
Bu dönem…
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban farklı yönetim anlayışıyla, daha doğrusu “birlikte yönetelim” anlayışıyla hareket ediyor.
Son çağrısı da bunu ortaya koyuyor:
“Fikriniz, öneriniz, hatta eleştiriniz bile bizim için çok önemli. ‘İnegöl için fikrim var’ diyen herkesi bekliyoruz.”
Bursa’da aşılama hızlanıyor, ama yeterli değil: Antalya bizi yakaladı
Geçen hafta… 16 Mayıs Pazar günü saat 17.18 itibariyle Bursa’da 561 bin 139’u birinci doz ve 399 bin 708’i ikinci doz olmak üzere toplam aşılama 960 bin 847’ydi.
Dün…
Saat 18.17 itibariyle Bursa’da 605 bin 712’si birinci doz ve 438 bin 518’i ikinci doz olmak üzere toplam 1 milyon 044 bin 230 aşı yapıldı.
Tabloya göre, birinci doz aşı 44 bin 573, ikinci doz aşı da 38 bin 810 arttı.
Aşı tedarikindeki sıkıntıların sona ermesiyle Bursa’da aşılamanın hızlandığı görülse de 4 milyon 612 bin 094 aşıya ulaşan İstanbul, 2 milyon 328 bin 978 aşıya ulaşan Ankara ve 1 milyon 909 bin 556 aşıya ulaşan İzmir’den geriyiz.
Hatta…
991 bin 696 aşılama yapan Antalya neredeyse Bursa’yı yakalayacak.
O bakımdan…
Bursa’da aşılamayı daha da hızlandırmamız gerekiyor. Aşı randevusunu alanlar da mutlaka aşılarını yaptırmalı.
Zorunlu göçün 32. yıldönümünü
24 Mayıs 1989… Jivkov rejimi Türk nüfusu asimile edip Bulgarlaştırmak istedi. Kabul etmeyenler göçe zorlandı ve insanlar 32 yıl önce üstlerindeki giysilerle göç etmek zorunda kaldılar.
Fotoğrafta…
Dönemin Dışişleri Bakanı rahmetli Mesut Yılmaz’la, asimilasyonu ve zorunlu göçü dünyaya duyurmak için Bal-Göç’ü kuran rahmetli Mümin Gençoğlu var.
Kapıkule’de Bulgaristan’dan gelecek soydaşları bekliyorlar.