Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kentin doğusunda dev hastane için formül: Yüksek İhtisas’ta Yıldırım Şehir Hastanesi

Köşe Yazısını Dinle

Haberi… 16 Aralık 2023’te duyurduk. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ile AK Parti Bursa milletvekilleri Emel Gözükara Durmaz, Ahmet Kılıç, Mustafa Yavuz, Müfit Aydın, Refik Özen, Ayhan Salman’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptıkları görüşme Bursa için Ankara’da sağlık zirvesine dönüştü.

O görüşmede…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Alinur Aktaş da vardı.

Masadaki konu…

Osmangazi ve Yıldırım’a sağlık hizmeti verecek 1000 yataklı yeni hastane olarak açıklandı. Yer olarak da, “Osmangazi’nin kuzeydoğusuyla Yıldırım arası” düşünüldü.

Bursa’ya dönüşte…

Yer arayışına hemen başlandı. Önce Şehir Hastanesi için ilk düşünülen Samanlı’daki arazi gündeme geldi, Sonra, Demirtaş yakınlarındaki arazide Vali Demirtaş ile milletvekilleri ve sağlık bürokrasisi inceleme yaptılar, ama net bir karara varılamadı.

Kulağımıza…

Otosansit’in üst tarafındaki arazinin yeni dev hastane için gündeme alındığına ve çalışma başlatıldığına dair bilgiler geliyor.

Bu noktada…

Kentin batısında dev Şehir Hastanesi’nin önemli sağlık misyonu yüklendiği bir gerçek. Kent merkezinde yükselen Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi de büyüklüğüyle ikinci Şehir Hastanesi işlevi üstlenecek.

Kentin doğusuna da dev hastane elbette Bursa için ihtiyaç.

Fakat…

Gündeme alınan Otosansit üstündeki arazi için tartışmak gerek. Çünkü burada yükselecek dev yapı Uludağ’ın önüne perde çekilmiş görüntüsü verecek. Böyle bir görüntü Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi için de söz konusu.

Yani…

Otosansit’te, Uludağ’ın önündeki ikinci perde olacak.

İkincisi…

Otosansit’le aynı bölgede Yüksek İhtisas Hastanesi var. İki büyük hastanenin birbirlerine yakın olmaları da başka sıkıntı olabilir.

Akla gelen şu:

Otosansit’e dev yeni hastane yerine, Yüksek İhtisas Hastanesi büyütülüp Yıldırım Şehir Hastanesi’ne dönüştürülebilir.

Üstelik hastanenin çevresi de uygun.

 

Yüksek İhtisas’la Polis Koleji birleştirilemez mi?

Yüksek İhtisas Hastanesi… Kentin doğusunda sağlık yükünü taşıyor. Aynı bölgede Otosansit’e yapılacak ikinci büyük hastane sağlık kadroları ve vatandaş tercihi açısından sıkıntılara yol açabilir.

Sağlık profesyonelleri ve kent tasarımcıları şunu öneriyor:

“Yüksek İhtisas 65 dönüm. Karşısındaki Polis Koleji 51 dönüm. Bu iki ada, yol arkaya aktarılıp birleştirilebilir. Yan tarafta da Mimar Sinan Parkı var.”

 

Kent içi trafik ve toplu taşımada İstanbul’dan Bursa’ya çözüm desteği

Fahrettin Beşli… 4.5 yıl İstanbul Esenler’deki otogarın müdürlüğünü yaptığı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım birimlerinde güçlü bağlantıları var.

Burulaş Genel Müdürü olarak döndüğü Bursa’da önce toplu ulaşım planlamasına el attı, kent içi toplu ulaşımın paydaşları halk otobüsü işletmecileriyle buluştu.

Hafta sonu ise…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürü Osman Kılıçaslan, Ulaşım Planlama Müdürü Melda Horoz, Ulaşım Projeleri Müdürü Barış Çimenci’yle görüştü.

Masada, İstanbul’un deneyimleriyle Bursa toplu ulaşımına çözüm aradılar.

Görüşmeyi…

“Bursa’nın ciddi probleme dönüşen kent içi trafiği ve toplu taşımacılık hizmetlerine ilişkin bilgi alışverişi” olarak yorumlayan Beşli şunu söyledi:

“İstanbul ve Bursa sorunda değil, çözümde birbirine benzesin gayretindeyiz.”

 

Pilav Günü bütçesi Gazze’ye yardım oldu

Bursa’nın… Köklü okullarında geleneksel mezunlar günü etkinlikleri yapılıyor. Geçen hafta Bursa Erkek Lisesi’nin pilav, Bursa Kız Lisesi’nin mantı günü buluşmalarının ardından dün Bursa İmam Hatip Lisesi mezunlarının pilav günü vardı.

Buluşmaya katılan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, pilav bütçesini Gazze’ye yardım olarak bağışlayan Bursa İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’ni kutladı.

 

CHP Nilüfer’de kongre krizi: Erken kullanılan oylar kongre iptal ettirdi

Cumartesi günü… CHP ilçe kadın kongreleri başladı. İlk gün kongre yapan ilçelerden biri Nilüfer’di. CHP Nilüfer İlçe Kadın Kolu Başkanı Şebnem Köroğlu ile Dilek Bay’ın yarışacakları kongreye ilgi de büyüktü.

Ancak…

Oylamaya geçilmesi aşamasında, bazı üyelerin aceleci davranıp oylarını sandığa attıkları, hazirun listesini de imzalamadıkları görüldü.

Bunun üzerine…

SHP Bursa Milletvekili olarak bir dönem parlamentoda görev yapan Kongre Divan Başkanı Av. Asude Şenol oy verme işleminin başlamadığını uyardı, ama imzasız kullanılan oylar önlenemedi.

Bunun üzerine…

Divan Başkanı Şenol’la kurul üyeleri Av. Selin Yılmaz, Cemile Boncuk ve Şenay Şahin’in aldıkları kararla, “seçim güvenliği sağlanamadığı” gerekçesiyle kongre iptal edildi.

Görünüşe göre…

İptal edilen kongre CHP’de yeni bir krizin habercisi oldu.

 

AK Parti’de ilçe kongreleri ekimde başlıyor

AK Parti’nin… Kızılcahamam Kampı’na milletvekillerinin yanı sıra, Genel Merkez yönetim kademeleri de katıldı.

Haberlere göre…

Seçim değerlendirmesinin enine boyuna yapıldığı Kızılcahamam Kampı’nda, ilçe kongrelerinin ekim ayında başlaması kararı öne çıktı. AK Parti Kurultayı ise gelecek yıl yapılacak.

Bu arada…

İlçe kongrelerine kadar, Türkiye Buluşmaları adıyla iller için özel programlar düzenlenecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X