Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Geçit yine aşılamıyor: Mudanya Yolu şimdi de ‘3 lamba’ trafiğiyle tıkanıyor

Köşe Yazısını Dinle

3.5 yıl oldu… Bursaray’ı son istasyonu Emek’ten Şehir Hastanesi’ne ulaştıracak metro temeli 2 Nisan 2021 günü, dönemin Ulaştırma Bakanı olan Adil Karaismailoğlu tarafından atılırken hepimiz heyecanlıydık.

Üstelik…

Ulaştırma Bakanlığı’nın Bursa’da üstlendiği ilk raylı sistem yatırımı ihalesini mahkemenin iki kez iptal etmesine karşın umutlar yüksekti.

Projenin, 2023 başında bitmesi hedefleniyordu.

Ne var ki…

Yapılan iyi niyetli açıklamalarla yükselen umutlar müteahhide takıldı. Proje değişiklikleriyle süre de, çalışmalar da uzadı.

Olan da…

Geçit’te kazı nedeniyle yol kapatılınca esnafa oldu. Çoğu batıp dükkanını kapattı. İnsanlar arka yolda sıkışıp kaldı ve Geçit geçilemez hale geldi.

Geçen süreçte…

Bakan’dan Genel Müdür’e, milletvekillerinden il başkanına herkes

“bir an önce bitsin” çağrısı yaptı, ama müteahhit oralı bile olmadı.

Yol da, geçen yıl okulların eğitime başladığı gün trafiğe açılabildi.

Açıkça söylemek gerekirse…

Geçit’in içinde her iki yönde dörder şeritli yol çok da etkileyici oldu.

Fakat…

Geçit’te trafik sorunu bitmedi, kâbus sona ermedi.

Bunun iki nedeni var:

Birincisi…

Tarihi Geçit Köprüsü’Karayolları yenilemediği için Mudanya yönünden gelişte, Bademli ve Nilüferköy’den katılımlarla artan trafik iki şeritli köprüde tıkanıyor.

İkincisi…

Eskiden Gecit’te caminin önünde altgeçit ve iki hemzemin yaya geçidi vardı. Metro kazısıyla birlikte o altgeçit ortadan kalktı.

Projede 3 üstgeçit var, ama o üstgeçitler de yapılmayıp 3 noktaya trafik lambası kondu. Bu da büyük soruna dönüştü.

Genişleyip 4 şeride çıkan Geçit’teki yolda yayaların karşıdan karşıya 8 şeridi geçebilmeleri için sürenin uzaması, 3 lambada da  kırmızı ışıkta bekleme süresini arttırdı.

Özellikle, akşam saatleri Mudanya’ya gidiş Korupark önünde tıkanıyor.

Kısacası…

Geçit şimdi de lamba trafiği nedeniyle geçilemiyor.

 

İlk üstgeçit için ilk düzenleme başlıyor

Geçit’te… 3.5 yıldır bitmeyen metro inşaatı yola da trafik kâbusu olarak yansıyor. Çözmek için ilk adım Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in direktifiyle atılıyor.

Buna göre…

Geçit’te 3 üstgeçit yapılması gerekiyor. Bu üstgeçitlerden biri Geçit Camii önünde, metro inşaatıyla kapanan altgeçidin olduğu yere yapılacak.

İşte…

Bu ilk üstgeçit için 12 Temmuz Cuma günü gece 01.00 saban 06.00 arası yol Bursa yönünde trafiğe kapatılacak.

 

Yıldırım’da 6 ayda 212 bin kişiye ‘sağlıklı yaşam’ eğitimi verildi

Toplum olarak… Ciddi hastalığımız olmadıkça, ya da yakınlarımızdan biri sağlık sorunu yaşamadıkça sağlığın değeri pek aklımıza gelmiyor.

Dahası…

Toplum kültürümüzde sağlıklı yaşam çok az yer tutuyor.

İşte…

Bunu değiştirip toplumu sağlık konusunda daha bilinçli ve duyarlı hale getirmek için yürütülen çalışmalar var. Bunlar da çocukların eğitiminden başlıyor.

Bu kapsamda…

Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yılın ilk 6 ayında okullarda, spor salonlarında, Kur’an kurslarıyla cami, kütüphane, parkların yanı sıra  kamu kurum ve kurumlarında 212 bin çocuk ve yetişkine sağlıklı yaşam eğitimi verildi.

Eğitimlerde…

Sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, dijital bağımlılık, sigaranın zararları, akran zorbalığı, stres yönetimi, mahremiyet eğitimi, ağız ve diş sağlığı, kanser taramalarının önemi anlatıldı.

 

Orhangazi’de Mahalle Afet Gönüllüleri eğitimi

Bursa… Deprem risk büyük kentlerin başında., ama kent olarak hazırlanma konusunda ihmalkârız.

Buna karşın…

Türkiye’nin her yerindeki afetlerde arama-kurtarma çalışmalarına katılan ve kısa adıyla Bursa Mag-Der olarak bilinen Bursa Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği eğitim çalışmalarını hiç ara vermeden sürdürüyor.

Nitekim…

Orhangazi’deki mahalle afet gönüllülerine verilen eğitimle Mag-Der ailesi büyütüldü.

 

Baran Güneş’in heyecanı: AB’nin Seçilmiş Politikacılar programına girdi

Öğrencilik yıllarından beri izliyoruz… Üniversitedeyken CHP Ankara İl Gençlik Kolları’nda adım attığı siyasette CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı’na yükseldi. 8 yıl önce, CHP’nin Avrupa Birliği ilişkileriyle, çatı örgütü olan Avrupa Sosyalistler Partisi çalıştaylarında CHP’yi temsil etti.

Çok sık gidip geldiği Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da radyo programlarına konuk oldu.

Geçen dönem…

CHP İl Sekreteri olan, seçim sonrası Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev üstlenen Av. Baran Güneş şu günlerde çok mutlu ve heyecanlı.

Çünkü..

Mudanya Belediye Meclisi Üyesi seçildikten sonra başvurusunu yaptığı Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi tarafından 2019’da başlatılan Seçilmiş Genç Politikacılar programına kabul edildi.

Üstelik…

Türkiye’den seçilen tek genç siyasetçi olması da ayrıcalığı.

 

İş dünyası Yeşil Sanayi’ye hazırlanıyor!

Geçenlerde vurguladık… Artık “Nasıl üretirsen üret, ama bol bol ihraç et” dönemi geride kaldı. Çünkü, sanayide çevre kavramı öne çıktı, yeşil OSB dönemi başladı.

İşte…

Bursa’nın etkili sivil toplum örgütlerinden BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir de iş dünyasının temsilcileri olan üyelerini AB Yeşil Mutabakatı konusunda bilgilendirmek üzere eğitim düzenledi.

Yeni kriteri Yeşil Sanayi Danışmanı Prof. Dr. Cengiz Türe anlattı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X