Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Farklı bakış: Milletvekili sayısının artması sevindirici mi, yoksa oturup düşünelim mi?

Köşe Yazısını Dinle

İllerin… Nüfuslarına göre milletvekili dağılımını gösteren yeni tabloyu hafta içinde Yüksek Seçim Kurulu açıkladı. Biz de 28 Haziran Cuma günü aktardık.

Karara göre…

Son seçimde; 1. Seçim Çevresi’nde 10 ve 2. Seçim Çevresi’nde 10 olmak üzere toplam 20 milletvekili seçen Bursa’nın milletvekili sayısı 1 artıp 21’e çıktı.

Yeni tabloyla…

Eskişehir’in milletvekili sayısı 6’dan 7’ye, Tunceli’nin 1’den 2’ye, Bayburt’un 1’den 2’ye çıkıyor. İstanbul’un milletvekili sayısı 2 eksilip 98’den 96’ya inerken, Hatay’ın 11’den 10’a, Kütahya’nın 5’ten 4’e düştü.

Cuma günü…

Yeni milletvekiline nüfusu yüksek Osmangazi-Nilüfer’le 1. Bölge’nin mi, yoksa Yıldırım-İnegöl’le 2. Bölge’nin mi sahip olacağını sorguladık.

Bu tabloyu…

Kendisini bildi bileli Bursa için dertlenen ve dertlenmekle kalmayıp Bursa için düşünen, sonrasında da çözüm geliştiren İnşaat Mühendisleri Odası efsane başkanı Necati Şahin farklı bakışla değerlendirdi.

Şahin’in sorusu şu:

“Bursa milletvekili sayısı 21 olmuş.  Bu da, nüfusu arttığı için gerçekleşmiş. Nüfusun artmasıyla gelen milletvekili sayısının artmasına sevinelim mi? İstanbul’un milletvekili 2 eksilmiş. Onlar da üzülsün mü?”

Farklı bakışla sorguladığı şu:

“Bursa; dağını, ovasını, suyunu, havasını, denizini, yeşilini, beyazını kaybetme pahasına kaçak ve çarpık planlandı. Çevre Düzeni Planları’na tamamen aykırı olan hızlı sanayileşme ve kontrolsüz göçle vizyonsuz bir kent olma yolunda.”

Bu noktada…

“Hormonlu nüfus artışıyla 1 milletvekili kazandığına sevinmeli mi, üzülmeli mi?” diye bir kez daha sorup şu karşılaştırmayı yaptı:

“İstanbul 2006 yılında çıkardığı Çevre Düzeni Planı ile kirletici sanayiden kurtuldu. İstanbul’u ticaret, finansman, turizm merkezi haline getirme stratejisiyle nüfusu ve vekil sayısı azaldı. Onlar da bu duruma sevinmeli mi, üzülmeli mi?”

Gerçekten farklı bir bakış.

 

AK Parti’de devam mı, yeni kadro mu?

AK Parti’nin… Seçim kaybettiği iller arasında olan Bursa’da değişim olacak mı, olmayacak mı?

Kimileri…

Davut Gürkan yönetiminin devam edeceğini söylerken, değişim bekleyenlerin sayısı fazla. Bu noktada da gözler, geçen dönemin milletvekili Dr. Mustafa Esgin’e çevrildi.

Yine…

Eski milletvekillerinden Zekeriya Birkan konuşulanlar arasında. Hafta sonu bu isimlere Mustafa Dündar ve İbrahim Akarsu eklendi.

 

Uzmanı geri geldi: Selahattin Dinç’in sürgünü bitti, yeniden UKOME’de

Bursa için… Gerçekten canla başla çalışan bürokratlardandı. Büyükşehir Belediyesi UKOME Şube Müdürü olarak trafik sorunlarına çözüm projeleri üretti.

Örneğin…

Recep Altepe döneminde Carrefour önüne yapılan, sonra başka noktalarda da uygulanan akıllı kavşak onun projesiydi.

Acemler ve viyadüklerden köprülü kavşaklara, Ova Çevre Yolu’ndan İzmir Yolu genişletmesine ve bisiklet ulaşımına pek çok pratik çözüm üretti.

Sonra…

15 Mart 2018’de dönemin Büyükşehir yönetimi tarafından Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı emrine mimar olarak atandı. Orada da boş durmadı ve kentsel dönüşüm projelerini üretti.

Duyduk ki…

Selahattin Dinç’in 6 yıllık sürgünü sona ermiş ve çok çalışıp çok başarılı olduğu UKOME Şube Müdürlüğü görevine geri gelmiş.

Dönüşünün kurum içinde de memnuniyetle karşılandığını öğrendik. Bursa için sevindik.

 

Zafer Partisi mutlu: Gelin de damat da onların

Siyaset… Hep çekişme ve mücadele değil elbette, içinde mutluluk da var.

Nitekim…

Zafer Partisi Nilüfer İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Melda Vatancı ile Fatih Yıldırım evliliğe giden yolda ilk adımı atıp nişanlandılar.

Mutlu günlerinde…

Zafer Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Işıl Esgin ve yönetim kurulu arkadaşları da onları yalnız bırakmadı. Yüzükler takıldıktan sonra eller Bozkurt işareti için havaya kalktı.

 

13. kitabında ‘ümit tomurcukları’ saçtı: Kendinden başladı, çağrı yaptı!

Öğrenimi… İlahiyat ama eğitimine medya iletişimi, iktisatçılığı ve psikolojiyi ekledi.

Mehmet Rıza Özacar…

Toplum aydınlanması üzerine kendine misyon yüklemiş bir eğitimci ve yazar. Kitaplarının sayısı 13’e ulaştı. Zaman zaman İstanbul’da televizyon programlarına konuk oluyor.

Son kitabı…

Ümit Tomurcukları’nın ise farklı bir öyküsü var. Yıldırım’daki 75. Yıl Mahallesi’nde eğitim veren Mustafa Necati İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin hayallerini ve umutlarını kitaba dönüştürmüş.

Eğitim çalışmaları ve kitap anlayışını şöyle dile getiriyor:

“Mevlana, İmam Rabbani, Hacı Bektaş Veli öğretileri izinden gidiyorum. Kitaplarımı da ‘Ben benden başladım, sen senden başla’ çağrısıyla kaleme alıyorum.”

En önemlisi…

Kitaplarının gelirini kentin doğusundaki ilçelerde okullara ve öğrencilere yardım için kullanıyor.

 

Bayramda 200 yetim çocuğu giydirdiler

Yardımlarını… Hayırseverlerin desteğiyle yapmayı sürdürüyorlar.

Kalbiselim Derneği Başkanı Osman İpekçioğlu ve arkadaşları, geride kalan Kurban Bayramı’nda, yapılan bağışlarla 200 yetim çocuğa elbise alıp mutlu olmalarını sağladılar.

Ayrıca…

Aldıkları 50 küçükbaş ve 4 büyükbaş kurban bağışıyla 200 aileye et, 200 aileye de erzak dağıttılar. Afganistan için 20, Afrika için de 40 küçükbaş kurban gönderdiler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X