Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Eğlence olsun diye gitti, milli atıcı oldu: 2 Dünya Şampiyonu, olimpiyat ikincisi

Köşe Yazısını Dinle

Aysel Özgan… 5 yaşındayken düştü., 13 yaşında girdiği omurilik ameliyatı sonrası felç geçirdi ve tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamaya başladı.

2004 yılında…

Türkiye Atıcılık Şampiyonası yaşadığı Giresun’da yapılıyordu. Engelli branşında karma takımda vardı, kadın engelli sporcu yarışmaya gelmedi.

Bunun üzerine…

İşyeri yakında olan Aysel Özgan çağırılırken, “Adın listede olsun ve takım puan kazansın” dediler. O da, izin alıp eğlence olsun diye yarışmaya gitti.

Fakat…

Eline tabanca almamıştı. Antrenörlerin 20 dakikalık eğitimiyle yaptığı ilk atışlar ona Türkiye Birinciliği getirdi, milli takım yolunu açtı. 20 yılda 18 kez Türkiye Şampiyonu oldu, 2 kez de ikincilik yaşadı.

Yanı sıra…

2022 ve 2023’te Dünya Şampiyonu, 2024’te Avrupa Şampiyonu oldu. Toplam 70’e yakın madalya kazandı.

En son…

Fransa’nın başkenti Paris’te yapılan Paralimpik Olimpiyatı’nda paraatıcılık yarışlarında olimpiyat ikinciliğine ulaştı.

2014’te…

Ailesiyle Bursa’ya yerleşen Aysel Özgan halen Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli olarak çalışıyor.

Bursa’da…

Önce Yıldırım Belediyespor adına yarışmalara katılmış.  Çalışabileceği yer olmadığı için Büyükşehir Belediyespor’a geçmiş. Antrenmanlarını da AtıcılarAtletizm Pisti tesislerinde bulunan poligonda sürdürüyor.

Ziyarete…

Antrenmanlarda bile yalnız bırakmayan annesi Hatun Özgan, Kamil Goral ve Mehmet Aydemir’le birlikte geldiğinde, tekerlekli sandalyedeki yaşamına karşın pozitif yaklaşımına ve enerjisine hayran kaldık.

“Bursa’ya olimpiyat ikinciliği getiren milli bir atıcı ve Büyükşehir Belediyespor sporcusu olarak herhalde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey sizi kutlamıştır” dediğimizde biraz mahzunlaştı ve “Henüz görüşemedik” dedi.

Daha getireceği pek çok madalya var.

Sanırız, zamansızlık kaynaklı iletişimsizlik olmuştur. Tanıdığımız Bozbey bu morali esirgemez.

 

Bursasporlu taraftarların şampiyonluk duası

Bursaspor… Hiç haketmediği 3 Lig’de seyirci rekorları kırarak, Süper Lig’in şampiyonluk adaylarından fazla kombine bilet satarak, gol yemeden şampiyonluk mücadelesi veriyor.

Açıkçası…

Yıllardır kent bu kadar heyecanlanmamıştı.

İşte…

Bursasporlu taraftarlar da sabah namazında Muradiye Camii’nde buluştular ve  iyi bir Bursasporlu olan Muradiye Camii İmamı Lütfi Taşçı ile birlikte şampiyonluk duası yaptılar.

 

Ağıralioğlu’nun partisinde kimler olacak? Tarifi Tahir Kahveci yaptı

Bursa siyaseti… Tahir Kahveci’yi 2002-2005 arası BBP Nilüfer İlçe Başkanı olarak tanıdı. 2006-2011 arası BBP İl Başkanı olarak tek başına partiydi. 2014-2018 dönemi de AK Parti Nilüfer İlçe yönetiminde yer aldı.

Şimdilerde…

Yavuz Ağıralioğlu’nun 28 Ekim’de Ankara’da açıklayacağı yeni partinin Bursa ekibinde yer alıyor.

Sohbet ederken…

Yeni partinin siyasete ne gibi değişiklik getireceğini sorunca şunu söyledi:

“Türkiye’nin ikinci yüzyılında ilk yüzyılın muhasebesini yaparak bu partiyi kuruyoruz. Ülkenin geleceğine dair ter dökmek isteyenlerin toplanacağı parti olacak. Bayrakla, milletle, devletle derdi olmayan, mukaddesata saygılı, hizmet etmek isteyen herkesin yer bulabileceği parti olacak.”

Şunu vurguladı:

“Siyasetin ve siyasetçinin itibarsızlaştığı dönemde söyleminin arkasında duracak vatan evlatlarıyla milletin hizmetinde olacağız.”

 

Kahveci’ye sorduk: İl Başkanı kim olacak?

Sohbetimizde… Yavuz Ağıralioğlu’nun pazartesi günü kuruluşunu açıklayacağı yeni partinin Bursa İl Başkanı’nın kim olacağını sorduk.

Şu cevabı verdi:

“Bursa’daki hazırlıklarımızı koordinasyon ekibi olarak yürüttük. Partinin kuruluşundan sonra istişarelerle karar verilecek ve Bursa İl Başkanı belli olacak. Sonra da il yönetimi ve ilçe teşkilatları hızla yapılandırılacak.”

 

CHP’nin Gölge Hazine ve Maliye Bakanı Bursalı işinsanlarını dinledi

CHP’de… Özgür Özel’in genel başkan olmasıyla gölge hükümet uygulaması başladı. Her gölge bakan hükümetteki karşılığının uygulama ve kararlarını yakından izliyor.

Bu kadroda…

Hazine ve Maliye Gölge Bakanı olarak yer alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe salı günü Bursa’daydı.

Önce…

Bir grup işinsanının her salı günü BurSalı Grubu olarak yaptıkları toplantıya katıldı. Burada ülkenin ekonomi politikalarında yaşanan sıkıntıları anlatıp, işinsanlarının düşüncelerini dinledi.

Ardından…

TÜSİAD’dan sonra Türkiye’nin ikinci ve Anadolu’nun ilk SİAD’ı olan BUSİAD’ı ziyaret etti. Burada da yaşanan ekonomik sıkıntılar ana ekseninde, vergilerden istihdama iş dünyasının karşı karşıya olduğu sorunlar görüşüldü.

Karatepe’ye ziyaretlerinde CHP İl Başkan Yardıncısı olarak İşinsanı Aytuğ Onur eşlik etti.

 

Mısırlı Bakan Yeşim’in Mısır tesisini ziyaret etti

Mısır’da hızlı büyüdü… Yeşim Group bünyesinde bulunan Jade Tekstil şu an Mısır’ın en çok işçi çalıştıran fabrikaları arasında.

İşte…

Ismailia’daki bu dev tesisi Mısır Yatırım ve Dış Ticaret Bakanı Hassan Al-Khatib ziyaret etti. Beraberindeki heyetle Jade Tekstil’i gezen Al-Khabib’e bilgilendirme yapan Yeşim Group Co-CEO’su Selim Şankaya geleceğe yönelik planlarıyla ilgili olarak da bilgi verdi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X