Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Eğitimde yeni nesil sendikacılık hedefi: Siyasetsiz, çözüm odaklı

Köşe Yazısını Dinle

Mayısın son günü… Av. Cüneyt Bülent Şeker’le ziyarete geldiğinde; başarılı olduğu, ama içeride kendini anlatamadığı Türk Eğitim-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanlığı’ndan ayrılmış, Kamu Birliği Konfederasyonu’na bağlı Genç Eğitim Sendikası kurucu şube başkanı olmayı kabul etmişti.

Metin Öksüz’ü…

Deneyimli okul yöneticisi öğretmen ve deneyimli kamu sendikacısı olarak tanıyoruz. Özellikle eğitim alanında birikimi çok fazla.

Nitekim…

Av. Cüneyt Bülent Şeker’le bu kez Genç Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı olarak sohbet ederken, Öksüz önce şu bilgiyi verdi:

“Bizim alanımızda 48 sendika var, ama bunların 5’i üye sayısı ve yapılanma olarak üst düzeyde.”

Tam burada…

“Fakat bu sendikalar ne yazık ki siyasi kimlikleriyle algılanıyorlar” dedi ve Bursa Şube Başkanı olarak Genç Eğitim-Sen’in çizgisini açıkladı:

“Bizim en önemli farkımız, siyasetsiz yeni nesil sendikacılık. Tüm partilere eşit mesafedeyiz, konulara siyasi kimlikle yaklaşmıyoruz.”

Şunun altını özenle çizdi:

“Derdimiz, eğitim çalışanlarının sorunlarını dile getirmek. Başka hedefimiz de, hesabımız da yok. Onun için hızla büyüyoruz.”

Sendikacılık anlayışlarını şöyle dile getirdi:

“Eleştirirken, yapılması gerekenleri de söyleyeceğiz. Sadece sorunları dile getirmeyeceğiz, çözüm yolunu da göstereceğiz. Amacımız bağcı dövmek değil, hep birlikte üzüm yemek.”

Sık sık…

“Çatışmacı ve polemik yanlısı değiliz, çözümden yanayız” vurgusu yaparken, Eğitimde Şiddeti Önleme Yasa Tasarısı hazırlayıp TBMM’deki partilere verdiklerini söyledi.

Sahadaki durumlarını sorunca da şu cevabı verdi:

“Genç, yeni sendikayız. Eğitim çalışanlarından çok büyük teveccüh var. Üye sayımız her gün hızla artıyor.”

İddiası şu:

“Siyasetsiz sendikacılıkla Bursa’da sendikal dengeleri değiştireceğiz. Genç Eğitim-Sen’le Bursa’yı gençleştireceğiz. Birlikte gülümseyelim istiyoruz, çünkü birlikte güzeliz.”

 

Üretmeyi bilen siyasetçi: Sarıbal Bursa çiftçisi için Keles’te sahada

Orhan Sarıbal’ı… Gürsu’da CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olduğu yıllardan tanıyoruz. Gürsu Belediye Meclisi üyeliği yaptı, Ziraat Mühendisleri Odası yönetiminde Bursa çiftçisinin sesi oldu.

O yıllar…

Gürsu’da kurduğu çiftliğinde ürettiği meyveler Bursa çiftçisinin hem ufkunu, hem yolunu açtı.

2015 Haziran’da CHP Bursa Milletvekili seçildi. CHP Parti Meclisi Üyesi olarak yönetimde de görev üstlendi. 2023’te dördüncü kez TBMM’ye girdi.

Geçen süreçte…

CHP Genel Merkezi tarafından Anadolu’da çok görevlendirilen Sarıbal, seçim çalışmaları dışında Bursa’daki parti örgütüyle pek bir araya gelemedi.

Hafta sonu…

CHP Keles İlçe Başkanı Cevat Acar’la birlikte Basak Köyü’ndeki kiraz bahçelerini dolaşıp hasat incelemesi yaptı.

Fotoğraflardan…

Orhan Sarıbal’ın da Bursa kırsalında saha çalışmasını özlediği anlaşılıyor.

 

Dünyanın en büyük Atatürk Anıtı’na gittiler

Hafta sonu… CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ile birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin çeşitli etkinliklere katılmak üzere Artvin’deydiler.

Katıldıkları etkinliklerin yanında, ziyaretler yapıp görüşmelerde de bulundular.

Yanı sıra…

Artvin Atatepe’de bulunan ve dünyanın en büyük Atatürk Anıtı olarak bilinen anıtı da ziyaret edip, Bursa’ya selam gönderdiler.

 

Vali Demirtaş’ın ziyaretinde anılar canlandı: Babasının izinden gidiyor

Mehmet Güngör… Yıllarca İstanbul Caddesi’ndeki Beşyol yakınında bulunan dükkanında otomobil tamirciliği yaptı. İyi bir usta olduğu için tercih edildi.

Sonrasında…

Kurduğu Güngör Turizm kısa sürede Bursa’nın en büyük servis taşımacılığı markası oldu. Kimseye belli etmese de hayırsever kimliğiyle tanınıyordu.

Daha…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Recep Tayyip Erdoğan’a hayrandı. 2019’da Şehir Hastanesi açılışına geldiğinde tanıştı. O günden sonra İstanbul Kısıklı’daki evinde Erdoğan’ı sık sık ziyaret etti, Cumhurbaşkanı’nın da kandillerde aradığı Mehmet Amca geçen yıl aramızdan ayrıldı.

Oğlu…

Ahmet Güngör de babasının izinden gidiyor. Bir yandan babasının emaneti şirketi yönetirken, bir yandan Cumhurbaşkanı’na bağlılığı sürdürüyor. O da Ankara ve İstanbul’a her gidişinde ziyaret edip görüşüyor.

Hacca da…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğiyle giden Ahmet Güngör, hafta sonu “Allah kabul etsin” ziyaretine gelen Vali Mahmut Demirtaş’a hurma ikram etti.

 

Pakistan’da Türk’le bilek güreşi!

Bursa’da yetişti…

Ailesi de Bursa’da yaşıyor. Kızılay Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönem tanıdığımız Dr. Naci Yorulmaz, kısa adı TİKA olan Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı Başkan Yardımcısı göreviyle dünyayı harmanlıyor.

Son olarak…

Pakistan’ın Karaçi kentinde TİKA’nın kurduğu okulda, soyadı Türk olan İskender Shahzeeb’le bilek güreşi bile yaptılar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X