Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Dağ yöresine yeni eğitim dalı: Çağrı Merkezleri için eleman yetiştiriliyor

Mücadeleyi biliyoruz… Öğrenci sayısıyla Türkiye’nin büyük üniversiteleri arasında yer alan Bursa Uludağ Üniversitesi’nin bölgesiyle bütünleşmesi adımları Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran’ın rektörlüğü döneminde atıldı.

Öncelik de…

İnegöl’den sonra dağ ilçelerine BUÜ’ye bağlı Meslek Yüksek Okulları açılmasına verildi.

O adımlar bugün dağ yöresini üniversite eğitimiyle tanıştırdığı gibi, meslek edindirme anlamında günümüzün yeni iş alanları için yeni kapılar açtı.

Örneğin…

2005 yılında Orhaneli Belediyesi’nin tahsis ettiği binada eğitime başlayan, 2017 yılında kendi binasına yerleşen Orhaneli Meslek Yüksek Okulu yeni meslekler için tam bir eğitim merkezi haline geldi.

İşte…

Çağrı Merkezleri Hizmetleri Programı yeni iş alanlarıyla ilgili programlardan biri oldu.

Günümüzde…

Kamu kurumlarından belediyelere, ticari kuruluşlardan sanayi işletmelerine, telefon operatörlerinden internet servislerine kadar artık her alanda oluşturulan Çağrı Merkezleri’nin gereksinim duydukları elemanlar burada yetiştiriliyor.

Gösterilen ilgiyi de…

BUÜ Orhaneli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Çağatan Taşkın’dan öğrendik:

“Orhaneli Meslek Yüksek Okulu bünyesinde açtığımız Çağrı Hizmetleri Programı’nda 126 öğrencimiz eğitim görüyor.”

Üstelik…

Yeni eğitim programı yakın zamanda ilk meyvelerini de vermiş:

“Turkcell Global Bilgi firması ile işbirliğimiz sonucu Bursa lokasyonunda Çağrı Merkezi Hizmetleri programından toplam 9 mezunumuz işe girdi.”

Yanı sıra…

Orhaneli MYO bünyesindeki diğer günümüz iş alanları için açılan programlar için de Prof. Dr. Taşkın şu bilgiyi verdi:

“Ayrıca Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programında 94, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programında da 83 öğrencimiz eğitim görüyor.”

Anlaşılan o ki…

Çağatan Hoca dağ yöresini günümüzün popüler iş kolları için eğitim merkezine dönüştürecek.

 

Yeni hedef: Giyim Üretim Teknolojisi Programı

Şu sıralar… BUÜ Orhaneli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Çağatan Taşkın yeni bir bölüm açma heyecanı yaşıyor.

Onu da Çağatan Hoca şöyle açıkladı:

“Orhanelili olan Bebüş Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nihat Arı’nın katkılarıyla Giyim Üretim Teknolojisi programı açma hazırlıkları hızla devam ediyor. Böylece, Orhaneli ve dağ yöresi ilçelerine ekonomik katkı sağlayıp, canlılık getirmeyi hedefliyoruz.”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık’tan Esgin’e itiraz geldi

Konuşmayı… TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma Bakanlığı bütçesi görüşülürken yaptı. AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin hızlı treni anlatırken Mudanya Treni için şunu söyledi:

“… 1948’de Cumhuriyet Halk Fırkası döneminde bitti. Çünkü seferler sonlandırıldı, sonrasında da raylar söküldü.”

İşte…

Bu sözlere CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık itiraz etti.

Aradığında…

“Esgin’in tarihi yanlış okuduğunu” ifade edip şunu söyledi:

“8 yıl önce temeli atılan ve 2016’da tamamlanacağı söylenen Bursa hızlı treninin tamamlanamaması, 150 kilometrelik entegre edilecek bölümün yılan hikayesine dönmesinin mahcubiyetini, yanlış örneklerle kapatmaya çalışıyor.”

Bu noktada…

Tren seferlerinin 1948’de durdurulduğunu, rayların 1952’de Demokrat Parti döneminde söküldüğünü, anımsatıp “Cumhuriyet Halk Fırkası ile ilgisi yok” dedi.

 

DEVA’dan ‘Bursa sorunları’ çalışması

Bir yandan… İlçelerde teşkilatlanmayı devam ettiren DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, farklı hazırlıklar yapıyor.

Onlardan biri,  “Bursa’nın sorunları” dosyası.

Bu amaçla…

Sektörel Politikalar Çalışma Grubu oluşturan Özgöz, sorunların “çözüm yolları öneriyle birlikte” geniş kapsamlı projeyle kamuoyu önüne çıkacaklarını söyledi.

 

Siyasete sendikal çağrı var: Sendika emeklilerin de ‘insanlık’ hakkı

Yaşamı sendikal mücadeleyle geçti… Günay Onayman’ı 1977’de DİSK’e bağlı Tekstil-İş Başkanı olduğu dönem tanıdık. 2002’de DİSK yeniden açıldığında Marmara Bölge Başkanlığı’nı yaptı. 1999’de rahmetli Yılmaz Akkılıç’ın döneminde CHP İl Başkan Yardımcısı olarak siyasete girdi.

Şimdi de Tüm Emekli-Sen Başkanı olarak emekliler için mücadele veriyor.

Ne var ki…

Şu sıralar emekli sendikaları sıkıntıda. Söze, “Uluslararası anlaşmalarda herkesin sendika kurabileceği yer alıyor” diye başlayıp şunu söyledi:

“Anayasada işverenlerin ve işçilerin sendika kurabilecekleri hükmü vardı. Kamu çalışanlarına sendikal hak verilirken işçiler ifadesi yerine çalışanlar olarak değişti. Bunun arkasından da, emekli sendikalarına kapatma söz konusu oldu.”

Çağrısı şu:

“İnsan Hakları Sözleşmesi’nde yer alan sendika hakkı emeklilere çok görülmemeli. Tüm siyasi partilerden destek bekliyoruz.”

 

Korece’den sonra İtalyanca kitabı yazdı

Bir dönem… Bursa’daki tüm kamu yatırımları planlamasını Bursa Valiliği Planlama Müdürü olarak yürütüyordu.

Vedat Atacan’ın çalışma anlayışını, titizliğimi sürekli öğrenme azmini bilenlerdeniz.

Geçen yıl…

Kore’deki eğitim dönüşü Türkçe-Korece çeviri kitabını yazan Vedat Atacan şimdi de İtalyanca temellerini öğrenmek isteyenler için Buongiorno a Tutti adlı kılavuz kitabını yayınladı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X