Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa’ya hançeri sapladı, sonra da Doğanbey’den adını silip kurtuldu!

Köşe Yazısını Dinle

Çocukluğumuzda… Doğup büyüdüğümüz Ahmetpaşa ile Şehreküstü, Doğanbey, Tayakadın, Kiremitçi, Kırcaali mahalleleri bütünleşikti.

Önce…

1960’lı yılların başında Fevzi Çakmak Caddesi’ni açmak için yıkımlar yapıldı, mahallelerin ortasında koca bir boşluk oluştu. 1980’lerin ortalarında da Haşim İşcan Caddesi açılınca bölgedeki mahalleler üç parçaya ayrılmış oldu.

Doğduğumuz, çocukluğumuzun ve gençliğimizin geçtiği Ahmetpaşa Mahallesi bahçeli evlerden oluşurken 1970’lerin ortasında apartman yaşamı başladı.

Kiremitçi, Şehreküstü, Doğanbey, Kırcaali mahallelerinde evlerin sahiplik yapısı, miraslarla karışık olduğu için kentsel dönüşüm dışında formül yoktu.

Beklenen dönüşüm için…

2006’da harekete geçildi. İlk olarak da dönemin Osmangazi Belediye Başkanı olan Recep Altepe semt sakinleriyle TOKİ’yi buluşturup uzlaştırdı.

Üstelik…

Bir karış yeri olanın bile daire sahibi olduğu, kimsenin mağdur edilmediği tek kentsel dönüşüm projesi ortaya çıktı.

Ne var ki…

Her hissedar ev sahibi olunca TOKİ arsayı yettiremedi ve imar yetkisini kullanıp Ankara’da aldığı kararla da, kat sayısını 16’dan 24’e çıkardı.

Açıkçası…

Bursa’da kimsenin bilgisi olmadan, belediyeye bile bilgi verilmeden yapılan kat artışı herkesi şaşırttı. Fakat, binalar Bursa’ya saplanmış hançer gibi kentin ortasından göğe yükseldi.

2009’da…

Yerel seçim öncesi Şehreküstü Meydanı’ndaki mitingde Başbakan olarak Recep Tayyip Erdoğan anahtar teslimi yaparken de bu tartışma vardı.

İşte…

Böyle bir geçmişi olan, TOKİ kararıyla kötü kentsel dönüşüm örneği haline gelen Doğanbey şu günlerde bir başka sürprizi yaşıyor.

Binaların dış cephesinde yer alan ve uzaktan bile görülen TOKİ yazısı yine TOKİ kararıyla silindi.

Yani…

Bursa’nın bağrına hançeri saplayan TOKİ adını silip kendini kurtardığını düşünüyor, ama o kadar kolay olmasa gerek.

Bursalılar biliyor.

Herkesin gözü Ahmet Kılıç’ın üzerinde

Sistem belli… Her yıl sonunda hükümetin yeni yıl bütçesi hazırlanıyor ve TBMM’de görüşülüyor. Seçim çevresine daha fazla hizmet almak isteyen milletvekilleri de bütçenin görüşülürken TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nu markaja alıyor.

Bursa için…

Bu görev TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç’ta ve herkesin gözü onun üstünde.

Nitekim Ulaştırma Bakanlığı bütçesi görüşülürken önünde dağ gibi not yığını vardı.

Türkoğlu anket yayınladı: İYİ Parti’yi umutlandıran Bursa tablosu

Bu dönem… Seçim hızla yaklaştığı için kamuoyu araştırmaları biraz daha merak edilir oldu. Yayınlanan anketler de dikkatle inceleniyor.

Hafta sonu…

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da ORC adlı araştırma kuruluşunun Bursa 1 ve 2. Bölge’ler için yaptığı araştırmayı yayınladı.

Tabloya göre…

Bursa 1. Bölge’de CHP yüzde 25.43’le birinci görülüyor. AK Parti’nin yüzde 25.41 olduğu ankette İYİ Parti oy tahminini yüzde 25.18 olarak paylaşan Türkoğlu açıklamasında “Bursa’da dengeler değişti” mesajı verdi.

ORC’nin çalışmasına göre Bursa 1. Bölge’de CHP 4, AK Parti ve İYİ Parti 3’er milletvekili çıkarıyor.

Bursa 2. Bölge’deyse AK Parti’nin oyu yüzde 31.64 görünüyor. CHP yüzde 20.39 ve İYİ Parti de yüzde 19.51 çıkmış. Milletvekili dağılımı da AK Parti 4, CHP 3, İYİ Parti 2, MHP 1 olarak hesaplanmış.

Yıldırım ilçe başkanı gitti, İl Başkanı olup döndü

Kongrede… Kurucu İl Başkanı Güner Aklan’a karşı kazanarak Memleket Partisi İl Başkanı seçilen Hasan Yıldırım 3 ay sonra Parti Meclisi Üyesi’nin müdahalesi gerekçesiyle istifa etti. 6 ilçe başkanı da onunla birlikte bıraktı.

Hafta sonu…

Yıldırım, İnegöl, Karacabey, Nilüfer, Orhangazi ilçe başkanları Genel Başkan Muharrem İnce’nin Yalova Elmalı Köyü’ndeki evine gittiler.

Ortak kararla da Yıldırım İlçe Başkanı Mesut Şahin yeni Memleket Partisi İl Başkanı atandı.

Mudanyalı gençler uyuşturucuyla mücadele için el ele verip seslendiler

Son dönem… Bursa’da nüfusu en hızlı artan ilçelerin başında Mudanya geliyor. 10-15 yıl öncesinin şirin sahil beldesi artık 100 bin nüfusu aşan kente dönüştü.

O nedenle…

Sosyal sorunları da büyüyor ve yeni alanlar ortaya çıkıyor. Gençler arasında kullanımı ve çeşitliliği artan uyuşturucu bu yeni sosyal sorunlardan biri.

İşte…

Mudanya ve Güzelyalı’da gençler arasında uyuşturucu kullanımının arttığı düşüncesiyle Burgaz Gençlik Derneği tarafından pazar günü mini yürüyüş ve sonrasında tören alanında açıklama yapıldı.

“Damarlarındaki asil kanı uyuşturucu ile kirletme” pankartı arkasında toplanan gençlerin ellerindeki “Bir kereden bir şey olmaz deme, uyuşturucuya hayır de” ve “Bağımlı olma özgür ol” gibi uyarılar dikkat çekti.

Gençler…

Mudanya Belediyesi’nden de gençlik merkezi ve kütüphane bekliyorlar.

Dağyenice’de Çağla Şıkel de ‘nefes’ aldı

Yatırımı… Bursa’nın yalıtım sektöründe üretim yapan Nurcan Özdemir’den geldi. Bursa’nın yeni doğa turizmi cazibe merkezi Dağyenice’de Nefes adıyla kurduğu tatil köyü ve yaşam merkezi Bursa’dan olduğu kadar İstanbul’dan da konukların gözdesi.

Nitekim…

Hafta sonu Nefes Dağyenice konukları arasında podyum dünyasının tanınan menkeni ve televizyon sunucusu Çağla Şıkel’le çocukları da doya doya eğlendiler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X