Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa’nın yüzünü güldüren sonuç: Kırsala destekte Türkiye üçüncüsü

Köşe Yazısını Dinle

Çalışmalarını ilgiyle izliyoruz… TKDK olarak bilinen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, bir devlet kurumu gibi değil de gönüllü sivil toplum kuruluşu heyecanıyla çalışıyor.

Bu heyecan…

TKDK İl Koordinatörü olarak görev yapan Bilal Tunç’un enerjisinden kaynaklansa da, kurum kadrosunun görev aşkı kendini belli ediyor.

Üstelik…

Kırsalda daha geniş alana uzanmayı, daha çok kırsal yatırımcısı tanımayı ve bu yatırımcılara daha fazla destek sağlamayı adeta kutsal görev kabul etmişler.

Nitekim…

Yatırımcıların gelmesini beklemek yerine yatırımcıya giden anlayışla köylerde kurulan kadın kooperatiflerine ulaşıp üretimi arttırmak için proje öneriyorlar.

Yine…

Kırsaldaki kooperatiflere soğuk hava deposundan ihracat bağlantısına kadar, bir kısmı hibe olmak üzere çok önemli kredi destekleri veriyorlar.

Kısacası…

Tarladan hayvancılığa, su ürünlerinden süs ve aromatik bitkilere, arıcılıktan kırsal turizmini arttırmak için konaklama tesislerine her alana aynı ilgiyle yaklaşıyorlar.

O bakımdan…

TKDK İl Koordinatörü Bilal Tunç’la; kırsala yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı arttıracak projelere önemli miktarı hibe olan kredi desteği sağlamak için cansiperane çalışan ekibi kutlamak gerekiyor.

Kırsaldaki yatırımcıyı…

Kuruma başvuranların yanında, kırsaldaki yatırımcıyı ayağına kadar gidip buluyorlar, projesini büyütmesi için kredi desteği almasına da ikna ediyorlar. Üstün performansla da yatırıma dönüşecek aşamalarına geçilmesini sağlıyorlar.

İşte…

Bu yüksek görev anlayışı TKDK Bursa Koordinatörlüğü’nü kurumsal klasmanda Türkiye zirvesine taşıdı.

Çünkü…

Tarım ve Orman Bakanlığı raporunda kalkınma desteği sağlanan IPARD III. Programı listesinde 74 başvuru alan Mersin ve 59 başvuru alan Şanlıurfa’nın ardından Bursa 58 proje başvurusuyla üçüncü sırada yer alıyor.

4.sıradaysa 43 başvuruyla Konya var.

Can dostlara bir kap su, bir kap mama çağrısı

Çağrıyı… Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir yaptı. Sıcakların çok arttığı ve herkesi bunalttığı şu günlerde, Başkan Özdemir de sokaklarda yaşayan, insanlardan da ilgi, sevgi ve destek bekleyen can dostlara dikkat çekti.

Bunun için de…

“Bir kap su, bir kap mama can dostlarımız için en güzel armağandır. Lütfen unutmayalım” diyen Başkan Özdemir, tüm kent sakinlerinden bu desteği beklediğini vurguladı

Çelik çıkış: CHP Mehmet Şimşek’le görüşmeye talimat listesiyle gitti

Tartışmasız… Siyaseti iyi okur, strateji üretir. Vatandaşı dinlemeyi de, anlamayı da bilir. 2002’deki seçimde olan Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili seçilmesinin yolunu Siirt seçimiyle açtı.

AK Parti Grup Başkanvekilliği yanında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Devlet Bakanı, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı olarak başarılıydı.

Faruk Çelik…

2 dönem siyasi tayinle Şanlıurfa’ya gitti, şimdi AK Parti Artvin Milletvekili ama hep Bursa siyasetçisi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in CHP heyeti görüşmesi izlenimini şöyle paylaştı:

“CHP heyetinin açıklamalarından bir talimat listesiyle görüşmeye gittikleri anlaşılıyor. Buradarol karmaşası var.”

Görüşü şu:

“İktidarın görevi politikaları belirleyip uygulamak, muhalefetin görevi iktidarın göremediğini düşündüklerini dillendirip eleştirmek. Talimat listesi dayatmak değil.”

Bu gözlemi…

Bakan Şimşek de kendi takipçileriyle paylaştı.

MHP Osmangazi’de mahalle ziyaretleri yapıyor

Gördüğümüz şu… MHP Osmangazi’de yükselen siyasi sinerji, Kerim Gürsel Çelebi’nin ilçe başkanlığında artarak sürüyor.

Nitekim…

Yazın çok sıcak günlerine karşın Çelebi ve arkadaşları sanki yakında seçim varmış gibi mahalle ziyaretleri yaparak çalışıyorlar.

Özellikle de…

Osmangazi’nin ova mahallelerinde hem muhtarları, hem vatandaşı dinliyorlar.

Divan raporu: CHP’nin 7 saat süren Danışma’sında 45 kişi konuştu

Pazar günü… CHP’nin, seçim sonrası ilk İl Danışma Kurulu vardı. Bir başka ilk de, yıllardır BAOB salonunda yapılan toplantının Merinos’ta yapılmasıydı.

Bir anlamda…

CHP’liler uzun yıllar uzak kaldıkları Merinos’ta toplantı yaparak Büyükşehir’i kazandıklarını anlamış oldular.

Doğal olarak…

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın seçim öncesi ve sonrası çalışmalarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de ilk 2.5 ayda yaptıklarını anlatan sunumlar toplantının başında yer aldı.

Toplantı raporunu ise…

İl Danışma Kurulu Divan Başkanı olarak eski il başkanlarından Şahin Gençal açıkladı:

“7 saat süren ve şölen niteliğinde geçen toplantının katılımcıları içinden 45 arkadaşımız söz alarak eleştiri ve özeleştirilerini yaptılar. Toplantı sonunda arkadaşlarımın memnun olarak ayrılmaları beni mutlu etti.”

Bursa basını bir beyefendi kaybetti

Ali Aydoğdu’yla… Olay’da yıllarca birlikte çalıştık. Hatta birlikte dernekçilik de yaptık.

Spor gazetecisi olarak az konuşup çok çalışan arkadaşımızdı. Hiç kimseye saygısızlığını görmedik, duymadık. Aksine, herkesin yardımına koşardı.

Çalışkanlığı ve beyefendiliği yanında gülümseyen yüzüyle herkesin sevgisini kazandı.

Fakat…

Vefat haberini öğrenince çok üzüldük. Allah rahmet eylesin, başımız sağolsun.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X