Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Bursa’nın gözü Bakan’da: Hızlı tren ne zaman gelecek, metro ne zaman bitecek?

Köşe Yazısını Dinle

Aslında… Bursa’ya yabancı değil. 2009’da Turgay Mesci başka bir göreve atandığında, Karayolları 14. Bölge Müdürü olarak Bursa’ya geldi. Yargı kararıyla Mesci geri gelince, Abdulkadir Uraloğlu da önceki görev yeri Samsun’a döndü.

Sonrasında…

Karayolları Genel Müdürü olduğunda beklentilerimiz büyüdü. Son dönem de Ulaştırma Bakanı olarak karar veren irade pozisyonunda.

Üstelik, başarılı bir Ulaştırma Bakanı oldu.

15 yıl önce 2 ay gibi kısa süre görev yapmış olsa da, Bursa’nın ulaşım sorunları ve kentin beklentilerini biliyor.

O bakımdan…

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun bugün saat 11.00’de İznik Çevre Yolu açılışıyla başlayacak Bursa çıkarması gibi ziyaretini de çok önemsiyoruz.

Açıkça söylemek gerekirse…

İznik Çevre Yolu’nun açılışı için Bakan’ın gelmesi sürpriz özelliği taşıyor. Fakat, tek programla yetinmeyip Bursa’nın kaotikleşmiş ulaşım sorunları bütünü yaklaşımı gösteren program var önümüzde.

Örneğin…

12 yıldır inşaatı devam eden hızlı tren şantiyesine gidip brifing alacak olmasını çok önemli görüyoruz. İnceleme ve brifing sonrası hızlı trenin ne zaman geleceğini açıklamasını bekliyoruz.

Yanı sıra…

3.5 yıl önce 2024’te bitirme hedefiyle başlayan, fakat yerel seçim öncesi 900 metrelik etabı bitirilebilen 6.1 kilometrelik Şehir Hastanesi Metrosu şantiyesindeki incelemesi de Bursa için çok önemli.

Müteahhidin vurdumduymazlığı ve işi uzatan çalışma anlayışı nedeniyle Geçit’te esnafı batırıp dükkan kapattıran metronun ne zaman biteceğinin açıklamasını da bekliyoruz.

Bu arada…

Seçim öncesi açılan 900 metrelik Emek-Geçit hattında rayların sökülmesi ve betonun kırılması nedenlerini açıklaması da beklentiler arasında.

Ayrıca……

Projesi hazır Görükle Kavşağı yerini inceleyecek olmasına sevindik.

Programında yer almasa da, yarısının açılışını yaptığı Çalı Yolu’nu görüp devamının müjdesi de sürpriz olmayacak.

 

Muradiye’de sakal-ı şerifle farklı cuma

Bu cuma… Peygamber Efendimizin doğum günü nedeniyle Mevlid-i Nebevi haftasının son günüydü.

Cuma namazlarında zaten yoğunluk yaşayan tarihi Muradiye Camii bu cuma daha da özel bir gün yaşadı.

Özel günde, okunan hatm-i şerifin duası yapılırken, sakal-ı şerif ziyaret edildi.

Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ve din görevlileri Muradiye esnafına gül dağıttı, namaz çıkışı vatandaşlara yemek ikram edildi.

 

MHP kararını verdi: Belediye meclislerinde sorgulama başlıyor

İki dönemdir… Cumhur İttifakı ortağı olarak MHP yerel yönetimlerde öneren parti anlayışını sürdürüp uyumlu siyaset örneği vererek çalışıyor.

Şimdiyse…

31 Mart seçimiyle birlikte yerel yönetimlerde yaşanan değişimler, özellikle Bursa’da Büyükşehir ve en büyük ilçe Osmangazi’nin ana muhalefet partisi CHP’ye geçmesiyle MHP de tarz değiştirmeye hazırlanıyor.

Nitekim…

MHP İl Başkanı Muhammet Tekin’in ilçe başkanları ve ilçe belediye meclislerindeki MHP’li üyelerle yaptığı toplantıdan bu değişimin izlenimi yansıdı.

Kulağımıza gelenlere göre…

İlçelerin belediye meclislerindeki MHP’li üyeler yeni dönemde; geçen dönem olduğu gibi öneri getirme misyonlarını sürdürecekler.

Bunun yanında…

Belediye meclisi oturumlarında daha çok sorgulayan siyaset yöntemiyle de görev yaptıkları meclislere hareket getirecekler.

 

AK Parti de ‘yerelde muhalefet’ başlatıyor

2004’ten beri… Büyükşehir Belediyesi’ni yöneten AK Parti 20 yıl sonra Büyükşehir’i ve  Nilüfer’den sonra da Osmangazi’yi CHP’ye devretti.

Seçim ertesi…

Ziyaretlerde “Bursa yararına işlerde destekleriz” açıklamaları yapıldı.  Siyasi konjonktür değişince, AK Parti de yerel yönetimde muhalefete kararı aldı.

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan başkanlığındaki ilçe başkanları toplantısında da etkili muhalefet konuşuldu.

 

Bursa Yıldızını Arıyor: Dernekler ses yarışması için bir araya geldiler

Ziyarete… Bursa’da farklı alanlardaki derneklerin temsilcileri olarak geldiler.

Aralarında…

Dağ-Der eski genel başkanı ve Türk Hava Kurumu Yıldırım Şube Başkanı Yaşar Türk, Prusa Sanat ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Aydemir, Bursa Vakfı Başkanı Recep Günay ile yönetim kurulu üyesi Alper Ödemiş, spor yorumcusu Mehmet Erdinç, Kosova-Üsküp Derneği Başkanı Bayram Kılıç, Artvin Vakfı Başkanı Doç. Dr. Adnan Demirci, Makedonya-Arnavutluk-Kosova Derneği Başkanı Taner Ödemiş vardı.

Hazırlıklarına başladıkları organizasyonu açıkladılar:

“Bursa Yıldızını Arıyor adıyla Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği dallarında ses yarışması düzenlemek üzere hazırlıklara başladık.”

Yarışma…

Önümüzdeki yıl ilkbaharda yapılacak ve Line TV’den canlı yayınlanacak. Etkinlikler ise Cumhuriyet Bayramı’nda derneklerin verecekleri konserlerle başlayacak.

 

“Hoşça kal iki gözüm Bursa” dedi görevi devretti

Tiyatroya… Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu’nda başladı.

Sahnesinde yetiştiği tiyatronun Sanat Yönetmeni ve Müdürü olarak 8 yıl görev yapma mutluluğuna erişti.

Arzu Tan Bayraktutan…

Geçen ay Ankara Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni olarak atanmasının ardından Bursa’daki görevini Sezai Yılmaz’a devretti.

“Hoşça kal iki gözüm Bursa” diyerek de Bursa’ya veda etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X