Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa turizminde Ortadoğulu Arap turist-Suriyeli karışıklığı krizi çıktı!

Köşe Yazısını Dinle

Kurulalı 1 yıl oldu… Kısa adı BURTİD olan Bursa Turizmcileri ve İş İnsanları Derneği turizm seyahat acentaları, oteller, turizm tesis işletmecileri, turizme hizmet veren esnaf ve taksicilere kadar geniş bir yelpaze oluşturuyor.

Geçen süreçte…

Bursa turizmini atağa kaldırma hedefiyle; Yenişehir Havaalanı’na yurt dışından inen yolcu uçaklarının yerelde teşvik kapsamına alınması için lobi çalışması, kamuoyu önündeki ilk etkinlik oldu.

Bu kapsamda…

Vali Mahmut Demirtaş’la görüşen BURTİD yönetimi, bu kez Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le bir araya geldi.

Görüşmede…

BURTİD Başkanı Doğan Sager’le yönetim kurulu üyeleri Sedat Ateş, Emre Özcoşar, Cafer Yıldırım ve Denetleme Kurulu Başkanı Emin Sager’le Ahmet Erkan Özler kentin turizm geleceğini Başkan Bozbey’e anlattılar.

Dahası…

Bursa turizminin karşı karşıya olduğu tehlikeye dikkat çektiler:

“Bursa, Ortadoğulu turistlerin geçmişten beri en gözden kentleri arasında. Son yıllarda kentimize gelen Ortadoğlu Arap turistle Suriyeli ve kaçak sığınmacılar karıştırılıyor. Gelen turiste bakış çerçevesinin değişmesi turisti rahatsız ediyor.”

Bir de öneride bulundular:

“İstanbul’da İBB Şoför Kartı uygulaması başlattı. Bu uygulamayla, özellikle turizm taşımacılığında hem kayıt dışı ortadan kalkar, hem şoförlerin belli standart ve hizmet kalitesi olur.”

İki konu…

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de ilgisini çekti.

“Gelen turistleri şehrimizde en iyi şekilde misafir etmeliyiz” diyen Başkan Bozbey gerektiğini söylerken, “Toplumun da bilinçlendirilmesi gerekiyor” dedi.

Dünyada…

Turizm için kentlerin rekabeti artarken son yıllarda turizm gelirleri azalan Bursa çok gerilere düştü. Turizm yatırımlarının artmasına karşın konaklayan turist sayısının azalması bunu gösteriyor.

O bakımdan…

Bursa’nın ilgisini turizme toplayıp dünya kentleriyle rekabete girebilmesi için Büyükşehir ve BURTİD işbirliği yapacak.

Daha kaliteli hizmet için stratejik plan eğitimi

Belediyecilik… Doğrudan vatandaşı ilgilendiren bir hizmet alanı. Yapılan da, yapılamayan da, yapılmayan da en hızlı şekilde etkiliyor.

İşte…

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, önümüzdeki 5 yıllık dönemde daha kaliteli belediye hizmeti verebilmek için personel eğitimi başlattı.

İlk eğitim de…

Dr. Haldun Ersen’in sunumuyla Stratejik Plan Eğitimi olarak gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanı hakkında Maarif modeli için suç duyurusu yaptılar

Kısa adıyla… ADD olarak bilinen Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi Başkanvekili Ali Küçüksarı’yla konuşurken şunu söyledi:

“Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tanıttığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli bize göre projedir. Bu projeyle hazırlanan yeni müfredatta ciddi eksikler var.”

O eksikleri şöyle dile getirdi:

“Özellikle Atatürk, laiklik ve cumhuriyet gibi değerlere hiç yer verilmemiş. Dahası,  laik eğitimden vazgeçilip dini ve milli ögelere vurgu yapılıyor.”

Müfredatta bu konular ağırlıklı olmak üzere yapılan değişikliği, ADD’nin duyarlılık noktası olarak görüyor.

Nitekim…

ADD Genel Merkezi’nin aldığı karar gereği, diğer şubeler gibi ADD Bursa Şubesi de bu konuyla ilgili olarak Bursa Adliyesi’ne gitti ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında Cumhuriyet Başsavvcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Dil kursu TSK’dan sertifika Özen’den

Balkanlar… Tartışmasız gönül coğrafyamız olan yerler. Çünkü, bir parçamız orada yaşıyor. O nedenle unutmamız mümkün değil.

Nitekim…

Kosova’nın Mamuşa kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından dil kursları düzenlendi. Kosova Türkleri İnsani Yardım Vakfı’ndaki kurslara katılan öğrencilerin sertifika töreninde, Kosova Büyükelçisi Tunç Angılı ile Kosova kökenli AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen de hazır bulundu.

O bir milletvekili ama her şeyden önce baba: Kızına Meclis’i gezdirdi

TBMM’de… Siyasi partilerin grup toplantılarını yaptıkları salı ve çarşamba günleri, ziyaretçi rekorları kırılır.

Özellikle…

Partilerin teşkilat mensupları Grup Toplantısı olduğu gün Ankara’ya gelip hem siyasi havayı yaşarlar, hem Meclis’i ziyaret etmiş olurlar. Bunu yaparken, tezahüratları ile de toplantılara renk katarlar.

Çarşamba günü…

İYİ Parti’nin haftalık Grup Toplantısı’na da her zamanki gibi teşkilatlardan katılım oldu. Fakat bu toplantının bir de özel konuğu vardı.

O konuk…

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun kızı Elif’ti.

Yıllarca…

Öğretmenlik yapan, memur sendikası başkanı olarak eylemler düzenleyip meydanlarda konuşan Bursa Milletvekili Türkoğlu ise o toplantıda her zamankinden farklı heyecan yaşadı.

Çünkü…

Her şeyden önce baba ve kızına da Meclis’i büyük heyecanla gezdirdi.

Bu fotoğrafta ‘kentin samimiyeti’ var

Fotoğraf… İlgi çekmeyecek gibi değil. Kentin en büyük mülki amiriyle milletvekilinin vatandaş buluşmasını anlatan, kentin samimiyetini yansıtan bir görüntü.

Anladığımız kadarıyla…

Vali Mahmut Demirtaş ile AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç cuma namazını Tophane’deki Şehadet Camii’nde kılmışlar. Cami çıkışı da, çevre esnafı ziyaretlerinde sohbet etmişler.

İşte…

Bu fotograf o samimi sohbeti gösteriyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X