Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bozbey’den 2 karar: Bursa yatırımları takipte, Mudanya’ya metrobüs geliyor

Köşe Yazısını Dinle

Bursa… 8 bin 500 yıllık tarihiyle, halâ tarım yapılabilen bereketli topraklarıyla, sanayisiyle, kültür ve doğa turizmiyle, Uludağ’ıyla, sahilleriyle çok özel kent.

Gelin görün ki…

Türkiye’nin dördüncü büyük kenti, Ankara’nın ilgisini çekemiyor, hak ettiği yatırımları alamıyor. Hatta, merkezi yönetimin, yani hükümetin zaman zaman gündeme alıp başladığı yatırımlar da bir türlü bitmiyor.

31 Mart’ta…

2004 yerel seçiminden beri Büyükşehir’de iktidarda olan AK Parti yerine, 47 yıl sonra CHP seçimi kazandı. Bu da, “AK Partili Büyükşehir dönemlerinde bile Bursa’ya yatırımda cimri davranan hükümet, acaba Büyükşehir CHP’ye geçtiği için iyice unutur mu?” sorusuna neden oluyor.

İşte…

Bursa’nın bu kadersizliğini ortadan kaldırmak için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey farklı bir hazırlık yapıyor.

Düşüncesi şu:

“Bursa sahipsiz değil” mesajı vermek için her hafta Bursa’nın bitmeyen bir yatırımının şantiyesine gidip oradan seslenecek.

Örneğin…

Hızlı tren şantiyesine gidecek ve “13 yıl geçti, bu tren neden gelmedi?” diye soracak. Aynı şekilde Şehir Hastanesi Metrosu’nun şantiyesinden “Ne zaman bitecek?” diye soracak.

Uzayan inşaat nedeniyle Geçit esnafının batıp dükkan kapattığını, Bursalıların da aşamadıkları trafik nedeniyle yollarda kaldıklarını söyleyecek.

Temelini…

Ocak 2023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın attığı Görükle Metrosu ile, projeleri hazır Görükle Kavşağı ve Hasanağa Bağlantı Yolu inşaatlarının neden başlamadığını da yerine gidip soracak.

Yine…

Dağ Yolu’nun tamamlanmasını engelleyen Doğancı Tüneli’nın 9 yıldır neden bitirilemediğini de şantiyesine gidip soracak.

Barajlar için de çağrı yapacak.

Bu arada…

Bozbey yönetimi ulaşımı kolaylaştıracak uygulamalara da başlıyor.

İlk olarak…

Mudanya Yolu’nda trafik yoğunluğuna karşı metrobüs düşünülüyor. Bunun için de yolda düzenlemeler planlanıyor.

Mudanya Metrobüs Hattı’nı yakında açıklamak için hazırlık yapılıyor.

 

Bozbey çalışacağı yönetim kadrosuyla buluştu

Bir yandan… Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yönetim kadrosunu belirlemeyi sürdüren Başkan Mustafa Bozbey, bir yandan da Bursalılara değişimi hissettirecek çalışmalarla sahaya çıkma hazırlıkları yapıyor.

Bunun öncesinde…

Önümüzdeki 5 yıl birlikte görev yapacağı Büyükşehir yönetim kadrosunu oluşturan ekip arkadaşlarıyla bir araya geldi.

 

Büyükşehir’de liyakatli atama: 25 yıllık mühendise en özel görev

Haberi… Meslektaşımız İhsan Aydın dün Olay’daki köşesinden duyurdu. Büyükşehir Belediyesi’nde Fen İşleri Daire Başkanı Hakan Bebek görevden alındı, yerine Tarihi Kültürel Miras Şube Müdürlüğü’nde görevli Hatice Esra Çetintaş atandı.

Çetintaş…

25 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan ODTÜ mezunu inşaat mühendisi. Fakat bugüne kadar sorumluluk verilmemiş, düz mühendis çalıştırılmış. Hatta, “içine sinmeyen bazı raporları imzalamadığı için Tarihi Kültürel Miras Şube’ye gönderildiği” kulağımıza geldi.

Artık…

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı olarak Altınova Mahallesi’ndeki ek binada görev yapacak. Bu atama da, “liyakatli” bulundu.

Çetintaş’ın bir özelliği de…

CHP’nin eski genel başkanı ve eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin’in yeğeni olması. Bozbey’in görevi devraldığı gün de dostları Yetkin-Müberra Akgün kardeşlerle Büyükşehir tarihi binasındaki kutlamadaydı.

 

Faruk Çelik ve Mustafa Esgin dünür oluyorlar

Adının başında… AK Parti Artvin Milletvekili yazıyor, ama Faruk Çelik hep yetiştiği, eğitim aldığı kent Bursa’nın siyasetçisi oldu.

2000’li yılların başında Devlet Hastanesi genç ortopedisti olarak tanıdığımız Dr. Mustafa Esgin de geçen dönem AK Parti Bursa Milletvekili olarak kenti temsil etti.

Bursa’nın iyi tanıdığı iki isim dünür oluyorlar. Çelik’in oğlu Safa ile Esgin’in kızı Berra hafta sonu Çelik Palas’ta aile arası törenle nişanlandılar.

 

Siyasetten eğitime: Hakan Çavuşoğlu, Mudanya Üniversitesi Mütevelli’de

Bursa siyasetinde… Son Başbakan Yardımcısı belirleyici konumuyla bir döneme damga vurdu. Son dönem TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı olarak ziyaret ettiği Avrupa başkentlerinde ırkçılık ve eleştirilerini yüzlerine yapıp iz bıraktı.

AK Parti 2023 genel seçiminde üç dönem kuralını sıkı sıkıya uygulayınca aday listesinde yer alamadı. Hakan Çavuşoğlu, aktif günlerin ardından açtığı hukuk bsürosuyla Bursa’ya döndü

Bu süreçte…

Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl’ün davetini kabul edip Mütevelli Heyet kadrosuna katıldı.

Heyette…

Rektör Vekili Prof. Dr. Emin Karip, Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Prof. Dr. Atilla Eriş, Prof. Dr. Hamit Ersoy, Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay, Dr. Öğretim Üyesi Fikri Pala, Hayrettin Çakmak, Ali Mollasalih, İsmet Hakbilir, Yasir Bingöl, Ahmet Bingöl, Ömer Bingöl de yer alıyorlar.

 

Dr. Elitez, TTB Merkez Konseyi’ne seçildi

Geçtiğimiz pazar günü… Türkiye Tabipler Birliği’nin genel kurulu vardı. Ankara’daki genel kurula Bursa Tabip Odası delegasyonu da tam kadro katıldı.

Seçimlerde…

Geçmişte Bursa Tabip Odası Başkanlığı yapan, 15 yıldır da büyük kongre delegesi olan Dr. Güzide Elitez yeni dönem için TTB Merkez Konseyi’ne seçildi. Böylece, Bursa yönetime temsilci vermiş oldu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X