Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Böyle tartışma olmadı: Kooperatif üyeleri maaş vermek istedi, yönetim kabul etmedi

Köşe Yazısını Dinle

Ekibi tanıyoruz… Yıllardır, TSE, kalite ve standart mücadelesi veren, “Kalite şehri Bursa” diyen Mustafa Karaman’la birlikte kalite fedaisi gibiler.

Bu ekip…

Üyelerini deniz manzaralı konut sahibi yapmak için Kalite ve Standart adları taşıyan 2 kooperatif kurdular, Dikili’de yer aldılar.

Hafta sonu…

Prof. Dr. Erkan Işığıçok’un genel koordinatör, Mustafa Karaman’ın başkan, Ferudun Baykara’nın başkan yardımcısı olduğu SS Dikili Kalite Konut ve Yapı Kooperatifi ile Dr. Hüseyin Serdar’ın başkanlığını üstlendiği SS Dikili Standard Konut ve Yapı Kooperatifi’nin genel kurulları vardı.

İşte…

Adları Kalite ve Standart olan kooperatifin kongrelerinde, bugüne kadar hiçbir kooperatifte yaşanmayan tartışma çıktı.

O tartışma…

Genel kurullarda aidat maddesi görüşülürken, üyelerin “Aidatların arttırılması, kooperatif başkanlarıyla yönetimlerine maaş ve huzur hakkı verilmesi” önerisiyle başladı.

Öneriye…

Yönetimler itiraz ederken, SS Dikili Kalite Konut Ve Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Karaman söz aldı.

Sinirli olduğu gözlenen Karaman konuşmasında; kooperatifler kurulurken başkan ve yönetimler olarak maaş almayacakları sözü verdiklerini anımsatıp, “Eğer bu öneri kabul edilmezse yönetimlerdeki arkadaşlarımızla birlikte görev almayız” resti çekti.

Ardından…

“Biz hâlâ sözümüzdeyiz” deyip ekledi:

“Ben ve arkadaşlarım; ahlaklı, kaliteli ve standartlara uygun kooperatifçilik anlayışıyla yola çıktık.”

Sitemini şöyle sürdürdü

“Yapmış olduğunuz teklifle, bizim hayallerimize ve sevdalarımıza hakaret ediyorsunuz. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. İlk günkü sözümüzdeyiz,  maaş ve huzur hakkı almayı reddediyoruz.”

Açıkçası…

Üyelerden gelen isteğe böylesine tepki gösterip reddediş, hiçbir kooperatifte görülmedi.

Adı Kalite ve Standart olan kooperatiflerin yönetimlerine de bu davranış yakışırdı, öyle de oldu, çok yakıştı.

Bursa bir değerini kaybetti

Gazeteciliğe… Başladığımız ilk yıllarda tanıdık. Atatürk Caddesi üzerinde, tarihi belediye binası karşısında elektrikli ev aletleri satan dükkanı vardı.

BTSO’da meclis ve yönetim kurulu üyesi sonra da Başkan olarak izledik.

Kocaman yüreği sevgi dolu, kaliteli büyüğümüzdü. Zaman zaman arar o içten konuşmasıyla hatırımızı sorardı.

Mutlu Uraz’ın vefat ettiğini duyunca çok üzüldük. Bursa bir değerini kaybetti.

 

Orhan Şen, kurucusu olduğu İYİ Parti’den istifa etti: Başarılı olamadık

Orhan Şen’i… 1990’lı yılların ortalarında TEDAŞ’ta görev yaparken, milliyetçi heyecanıyla tanıdık.

18 Nisan 1999’da…

Yerel seçimle birlikte yapılan genel seçimde MHP Bursa Milletvekili seçildi. 2002’de seçim olunca dönemi 3 yıl sürdü.

Sonrasında…

Siyaseten uzun süre sessiz kaldı. İYİ Parti Kurucular Kurulu’nda yer alıp siyasete geri döndü, ama aday olmadı, öne çıkmadı.

Cuma günü de…

İYİ Parti Kurucular Kurulu’ndan ve partiden istifasını şöyle açıkladı:

“Türk kimliğimize, üniter devlet yapımıza ve devletimizin kuruluş ilkelerine sahip çıkmak amacıyla 25 Ekim 2017’de ’söz konusu vatansa, gerisi teferruattır’ düşüncesiyle hareket eden bir grup arkadaşlarımızla beraber kurmuş olduğumuz, ancak süreç içerisinde yaşadığımız malum sebeplerden dolayı başarılı olamadığımız İYİ Parti’den ayrılmış bulunuyorum.”

 

Aynı seçimin aday dostları Ankara’da buluştu

Bennur Karaburun Ateş… 2015’te AK Parti Bursa Milletvekili seçildiğinde kamuoyuna sürpriz olmuştu. Hareketli bir dönem geçirdi, çok çalıştı.

Aynı seçimde…

Gürsel Dönmez de yine Bursa’dan adaydı ama çok az oy farkıyla seçilemedi. Halen Dışişleri Bakan Başdanışmanı olarak görev yapıyor.

Aynı seçimin aday dostları Ankara’da bir araya geldiler. Dönmez, yeni yayınlanan Dış Politikada Türkiye Doktrini kitabını imzalayıp verdi.

Siyasi tepki büyük oldu, vatandaş kızdı, ama Bozbey’in de gerekçesi var!

1 hafta oldu… 400 gram Besaş ekmeği satış fiyatı 7.5 liradan 12.5 liraya çıkınca siyaseten büyük tepki oluştu. Vatandaş da kızdı ve “zammın geri alınması” çağrıları yapıldı.

Tepkilere ve çağrılara karşı…

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de açıkladığı gerekçelerle ülkenin ekonomik gerçeklerini anımsattı.

Örneğin…

Ekmeğe zammı çok rahatsız edici bulmakla birlikte, “Keşke enflasyon olmasaydı, ekmek fiyatları aynı kalsaydı” derken haksız da değil.

Eski fiyatlarla alınan un stoğunun bugüne dek mevcut fiyatlarla üretime olanak sağladığını anımsatırken, girdi maliyetlerinin yüzde 100’ün üzerinde artmasına karşın, “Ramazanda vatandaşın sofrasına ekmek maliyeti eklememek için direndiklerini” söylemesi de dikkat çekici.

Bu açıdan…

Bozbey gerekçelerinde haksız değil, maalesef bu konu belediyeyi aşıyor.

Hem duygulandı, hem gururlandı

Mehmet Tözün Bingöl… Yıllarca İnşaat Yüksek Mühendisi olarak Karayolları’na hizmet ettikten sonra Bursa Teknik Üniversitesi’nde görev üstlendi.

9 yıl görev yaptığı BTÜ’ye bu kez Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olarak gitti, mezuniyet töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i temsil etti.

Öğrenciler keplerini sevinçle havaya atarken Bingöl hem duygulandı, hem gururlandı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X