Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Bilinen tarihler için güvence verdi, adres olarak Büyükşehir’i gösterdi

Köşe Yazısını Dinle

Öğle saatlerinde… Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yıllardır beklenen İznik Çevre Yolu’nu açıp hızlı tren şantiyesine giderken, konuştuğumuz dostlardan biri, “Ulaştırma Bakanlığı’nda sana kızıyorlar” dedi.

Gülümseyip…

“Bize kızmalarının anlamı yok, ama başladıkları işleri bitirmedikleri için asıl Bursa onlara kızıyor, o daha önemli” cevabı verdik. Sonra da

Uraloğlu’nun açıklamalarını can kulağıyla dinledik.

Gerçi…

Söyledikleri bilinen hedef tarihler, ama gecikmeler nedeniyle umutların tepkiye dönüştüğü süreçte Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun açıklamaları kente verdiği heyecan nedeniyle önemli.

O bakımdan…

Öncelikle, Bursa’nın ulaşım sorunlarını ve kentin beklentilerini iyi bildiğini bildiğimiz Uraloğlu’na ilgisi nedeniyle teşekkür ediyoruz. Bursa’nın bu morale gerçekten ihtiyacı vardı.

Tarihlere gelince…

12 yıl önce temeli atılan, 3 yıl önce dış krediye geçildikten sonra hızlanan hızlı tren inşaatı zaten gözleniyor. Bitiş hedefinin 2025 sonu-2026 başı olduğunu da defalarca yazdık.

Bakan’ın 2025 sonunda Osmaneli-Bursa arasındaki inşaatın bitip 6 aylık test sürüşleri sürecinin başlayacağını söylemesini de yeni bir gecikme olmayacağı mesajı algıladık.

Bunun yanında…

3.5 yıl önce 2024’te bitirmek hedefiyle temeli atılan Şehir Hastanesi Metrosu için 2025 sonunda biteceği duyumu ilk kez resmi olarak dillendirildi. Bunu da bir gelişme kabul ettik.

Bunlara karşın…

Ocak 2023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temelini attığı Görükle Metrosu için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in “hayal proje” açıklamasına cevap verirken, “Anlaşma gereği projesini Büyükşehir yapacak, bitirin yapalım” dedi.

Böylece…

Büyükşehir’in yeni yönetimini adres gösterdi.

Aynı şekilde…

Şehir Hastanesi karayolu ulaşımıyla Çalı Yolu’nun devamını Ulaştırma Bakanlığı olarak yapabilmeleri için de Büyükşehir’in imar düzenlemesi, terkler ve kamulaştırmaları tamamlamasını istedi.

 

Bakan’dan Başkan’a: Yaptıklarını anlat!

Bakan’ın… “Bursa raylı sisteminin ihtiyacı olan 68 vagondan 44’ünü alacakları sözünün geçerli olduğunu” söylemesi önemli mesaj.

Fakat…

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e söyledikleri de yeni bir polemik konusu:

“Yeni yönetime önerim; birilerinin neyi eksik yaptıklarını değil, ilk aylarda ya da ilk 100 günde neler yaptığını anlatsın.”

 

Ulaştırma’nın Bursa bilançosu: 22 yılda 229.7 milyarlık yatırım

Bursa ziyaretinde… Yeni Çevre Yolu projesinin önümüzdeki yılsonu biteceğini açıklayan Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sonrasında yapımı için nasıl bir yol izleneceğini belirleyeceklerini söyledi.

Bununla birlikte…

Gelirken Bursa’ya yapılanlar dosyası hazırladığını da gördük.

Dosyada…

 

Ulaştırma Bakanlığı’nın 22 yılda Bursa’ya 229.7 milyar liralık yatırım yaptığı bilgisi var. 407 kilometre bölünmüş yol ve haberleşme için 14 bin 360 kilometre fiber optik kablo ilk iki maddede yer alıyor.

Otoyol, Bursa Çevre Yolu, İznik Çevre Yolu, İznik-Mekece Yolu ile Mudanya, Güzelyalı, Gemlik Kurşunu ve Tirilye balıkçı barınakları listede.

Ayrıca…

Raylı sistemler yanında, Mudanya-Gemlik Sahil Yolu, Keles Yolu, Dursunbey-Harmancık-Tavşanlı Yolu, Orhangazi-İznik Yolu da devam eden projeler.

 

AK Parti eski ilçe başkanları Bursaspor’un yanında

Tarihinde… İlk kez yer aldığı 3. Lig’deki ilk iki maçını kazanan Bursaspor, başarısı ve verdiği umutla bir kez daha kentin birleştirici heyecanı olduğunu gösterdi.

Nitekim…

Büyükşehir Belediyesi ve iş dünyasının açık desteğinden sonra, AK Parti’de geçmiş dönemlerde ilçe başkanı olarak görev yapan isimler de Bursaspor Başkanı Enes Çelik’i ziyaret ettiler,

Ziyaretten, “Bursaspor’un yanındayız” mesajı yansıdı.

 

Yeni parti heyecanı: Ağıralioğlu’nun partisi Bursa’da teşkilatlanıyor

Aralarında… Farklı partilerde il-ilçe başkanı ya da yöneticisi olarak görev yapmış olanlar da var, siyasete ilk kez adım atmaya hazırlananlar da.

Gördüğümüz kadarıyla…

Yavuz Ağıralioğlu liderliğinde, 2023 seçimleri sonrasından bu yana beklenen yeni parti için Bursa’da heyecan yükseldi.

29 Ekim’de…

Kuruluşunun açıklanacağı duyurulan partinin Bursa teşkilatında görev almak için başvuranların sayısının bini aştığı söyleniyor. Bu da önemli bir rakam.

Ağıralioğlu’nun…

Bursa teşkilatının oluşumu sekreteryasını yürütmek üzere koordinatör olarak görevlendirdiği Fikret Aslan da, başvuruları değerlendirip hazırlıkları yürütmek için İstişare Kurulu oluşturdu.

Aslan…

İlk İstişare Toplantısı ardından, “Geleceğe dair umut ve kararlılık doluyuz. Bu ilk toplantı, yeni vizyonun başlangıcını simgeliyor” açıklaması yaptı.

 

CHP’nin Gölge Maliye Bakanı Bursa’ya geldi

Yeni dönemde… CHP Genel Başkanı Özgür Özel iktidar hazırlığı olarak gölge Bakanlar görevlendirdi.

Listede…

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan sorumlu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe cuma akşamı Gemlik Kitap Fuarı’na katılmak üzere geldiği Bursa’da CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyarette…

Ülke ve Bursa’daki ekonomik durum, yaşanan sektörel sorunlar ve çıkış yolu konuşuldu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X