Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

AK Parti’den Işık’a teşkilat görevi: İç Anadolu illeri koordinatörü oldu

Köşe Yazısını Dinle

Zafer Işık’ı… 2015 yılında AK Parti Gemlik İlçe Başkanı olarak tanıdık. 2001’de AK Parti’nin ilk üyelerindendi. Siyasette açık sözlü oluşuyla dikkat çekiyordu.

5 yıllık İlçe Başkan Yardımcılığı sonrası 3.5 yıl AK Parti Gemlik İlçe Başkanı olarak siyaset yapıp 2017’de ayrıldı. 2018’de de AK Parti Bursa Milletvekili seçilip parlamentoya gitti.

Açıkça söylemek gerekirse…

5 yıllık milletvekilliğinde, Bursa için en çok girişim yapanlardandı. Özellikle seçim çevresi olan Gemlik-Orhangazi-İznik bölgesinde ayak basmadık yer, ilgilenmedik konu bırakmadı.

Geçen yıl…

Milletvekili aday listesinde adı yoktu, ama tabandan geldiği için bırakmadı.

Şimdi de…

AK Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkanlığı tarafından Zafer Işık’a yeni bir görev verildi: İç Anadolu Bölgesi illeri koordinatörlüğü.

Görevi gereği…

AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in bölge illeri teşkilatlarıyla yaptığı kongre öncesi değerlendirme toplantılarına katıldı. Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir il-ilçe yönetimleriyle görüşmelerde hazır bulundu.

Arayıp…

Yeni görevini kutladığımızda, Işık önümüzdeki kongre sürecini anımsattı:

“Partimizin Merkez Yürütme Kurulu kararı gereği kongre süreci başladı. İlçe kongrelerinin eylül sonu-ekim başı, il kongrelerinin ise aralık sonu ya da yeni yılın başında başlamaları yönünde hazırlık var.”

Ardından…

Kongre sürecine yansıyan değişim beklentisi için şu değerlendirmeyi yaptı:

“AK Parti için değişim zaten süreklilik gösterdiği için olağan bir durum. Partimiz sürekli değişime açık. Gerektiği zaman mevcut kadrolarla yol yürüdüğü gibi, gerektiğinde değişimi yaşıyor. Bu alışılmış bir durum.”

Bu noktada…

Kongreler öncesi “teşkilatların gözden geçirildiğini” vurgulayıp şunu söyledi:

“Bizde küsme-darılma olmaz. Teşkilat mensuplarına gerektiğinde farklı görevlendirmeler olur. Benim durumum da bunun bir örneği.”

 

Altepe yerel yönetimler için Isparta’daydı

AK Parti… Bir yandan kongre süreci öncesi ilçe ve il teşkilatları değerlendirme görüşmeleri yaparken, bir yandan yerel seçimler sonrası belediyeleri mercek altında tutuyor.

Bu kapsamda…

AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Isparta’da düzenlenen bölge toplantısına, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak Recep Altepe de katıldı.

Altepe geçen ay da deprem bölgesi illerindeydi.

 

Kadın ve Aile Müdürlüğü kurdu, kadın kooperatiflerine destek veriyor

Bursa’da… Büyükşehir ve 17 ilçe belediyesi arasında Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü yalnızca Yıldırım Belediyesi’nde var.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bu çok özel organizasyonun başına da Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı atadığı Ayşe Ertan’ı getirdi.

Ertan’ı…

AK Parti Osmangazi İlçe Kadın Kolu Başkanı olduğu dönemden beri izliyoruz. Gerek Kadın Kolu Başkanlığında, gerek Osmangazi Belediye Meclisi Üyesi olarak titiz çalışma anlayışı, sorun çözen ve destek geliştiren tarzıyla dikkat çekti.

Şimdi de…

 

Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı olarak kadınlar için çalışıyor.

En büyük desteği de…

Geçen dönem başlayan çalışmaların devamı olarak Yıldırım’daki kadın kooperatiflerine veriyor. Kooperatiflerin üretimlerini arttırmaları, kadınların vizyonlarının gelişmesi için özel projeler üzerinde çalışıyor.

 

Bursa’nın gıda markalarına Tarım A.Ş. desteği

İstanbul’da… 31 yıldır düzenlenen, gıda ve içecek üreticilerini yabancı firmalarla buluşturan WorldFood Fuarı kapılarını açtı.

Sektörün…

Önemli etkinliklerinden olan fuara bu yıl, Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Tarım A.Ş. de katılıyor.

Fuara Bursa’nın gıda ve içecek markalarına destek amacıyla katılan Tarım A.Ş. Genel Müdürü Sedat Akar, fuar alanında sektör yetkilileriyle de görüşmeler yaptı.

 

Petshoplardaki tehlike: Hayvan sağlığı için veteriner tıbbi ilaçları satılıyor

Sokaklardaki… Sahipsiz hayvanlar için hazırlanan yasaya tepkiler devam ederken, evcil hayvanların sağlığını ilgilendiren kritik bir konuyu Veteriner Hekimler Odası Bursa Şube Başkanı Melike Baysal gündeme getirdi.

Konu şu:

“Bir süredir petshoplarda, yani evcil küçük hayvanlar için mama ve aksesuar satan; açmak ve işletmek için özel eğitim gerektirmeyen işletmelerde, kanunlara aykırı olarak ‘veteriner tıbbi ürünler’ yani ‘hayvan sağlığı ilaçları’ satıldığı duyumları

alıyoruz.”

Yani…:

“Antiparaziter ilaçlar, yani bağırsak parazitleri olarak da ifade edilebilecek iç parazitler ve pire-kene gibi dış parazitleri engelleyecek ilaçların petshoplarda yoğun olarak satıldığı şikayetleri ulaşıyor.”

Bu ilaçları…

Ancak veteriner hekimin önerebileceğini vurgulayıp şu çağrıyı yapıyor:

“Petshoplara bu ilaçları kimlerin verdiği ortaya çıkarılıp satılmaları engellenmeli.”

 

Emniyet Müdürü ‘düşünce’ algısını değiştirdi

Açıkçası… Bursa İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, mizahı haline gelen bir algıyı yerle bir etti.

Bunu da…

TR Düşünce Kulübü’nün geleneksel Çay-Simit Buluşması’na konuk olup, düşündüklerini açıkça dile getirerek ve sorulara açık yüreklilikle cevaplar vererek yaptı.

Dr. Zaimoğlu’nun algı değiştiren söyleşisinin moderatörlüğünü de TR Düşünce Kulübü Genel Başkanı Ercan Yakut üstlendi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X