Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Bursa için ulaşımda seferberlik: Ortak akılla çözüm için ilk adım

Köşe Yazısını Dinle

1990’ların ortasına kadar… Bursa’nın trafik ekseni Yeşil-Çekirge hattıydı. Kent içinde ulaşım sorunu Heykel-Çekirge arası yoğunluğuydu.

O yıllar…

Neredeyse tüm belediye otobüsü ve dolmuş hatları Heykel’den geçtiği için daha çok Atatürk Caddesi-Altıparmak ve Cumhuriyet Caddesi trafiği yoğundu.

Anımsıyoruz da…

Ankara ve İzmir yollarından gelen araçların kent içine girmemeleri için 1970’li yılların sonunda ekspres yol olarak yapılan Ulubatlı Hasan Bulvarı ve Santralgaraj-Acemler arasının kullanımını teşvik edici yazılar kaleme alırdık.

Sonra…

Artan nüfus ve araç sayısıyla Merinos-Acemler arası trafik sorunu doğdu.

Bunun kaynağı olan Acemler’deki sinyalize kavşak yerine yonca yaprağı köprülü kavşak önerisini 1996’da, o dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olan Erdem Saker’in danışmanı Sadak Gençosman’la ilk gündeme getirdik.

Kavşağı yapmak 2005’te rahmetli Hikmet Şahin’e kısmet oldu.

Nilüfer’in büyümesi, sanayi bölgeler ve kentin batıya ilerlemesiyle Acemler Kavşağı’nın da yoğunluğu arttı ve kısa sürede geçilemez hale geldi.

Nitekim…

2010’dan beri Büyükşehir Belediyesi bu kavşak merkezli projeler yaptı, ama trafik sorunu kentin her yerine yayıldı.

Bugün…

Bursa trafiğine bakarken “Acemler Köprülü Kavşağı olmasaydı ne olurdu?” diye kendi kendimize düşünüyoruz.

Bunları şunun için anımsattık:

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in direktifiyle Bursa’da ilk olan çalışma başlatıldı ve ulaşım sorunlarını belirleyip ortak akılla çözmek için strateji toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik başkanlığındaki toplantıya ulaşımla ilgili kurumlarla akademik ve esnaf odaları temsilcileri katıldı.

Toplantıda…

Ulaşımdaki sorunlar, çözüm önerileri, geçmişte nelerin iyi yapıldığı, nelerin değişmesi gerektiği gibi 5 başlıkta sorular yöneltildi.

Yazılı bildirilecek görüşler Bursa ulaşım stratejisini oluşturacak.

 

Sandıkta yarıştılar, dost oldular

31 Mart’ta… Mudanya Belediye Başkanı seçilebilmek için CHP Adayı Deniz Dalgıç’la AK Parti Adayı Gökhan Dinçer arasında temposu yüksek sandık yarışı yaşandı.

Dinçer bir ara zorlasa da Dalgıç kazandı.

İşte…

Bu sandık yarışının ardından, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç’ı ziyaret eden Gökhan Dinçer hem kutladı, hem Mudanya için başarı diledi.

Ortaya da…

Seçimle başlayan ve örnek olacak siyaset tablosu çıktı.

 

Bursalı elektronik mühendisi okyanusta yaşadığı adanın kültür elçisi

Bursalı bir Yörük çocuğu… Bursa Erkek Lisesi sonrası elektronik mühendisi oldu. Ahmet Vefik Çarpraz‘ın şimdi Amerika’nın New York kentinde işyeri var, ama Brezilya kıyılarından 354 kilometre uzakta, Atlas Okyanusu’nda 21 ada ve adacıktan oluşan Fernando de Noronha takımadasında yaşıyor.

Çocukluk ve gençliğini…

“Heykel’de, Atatürk Heykeli karşısındaki Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosuna bakıp, ‘Vay anasına ismimizi yazmışlar’ der yürürdüm” diyerek anlatıyor.

Şimdilerde…

Geniş çevreye sahip olduğu, Türkçe öğrettiği adayla, başta Bursa olmak üzere Türkiye arasında kültür-turizm-ticaret-spor köprüsü kurmaya çalışıyor.

Futbolcu Ronaldo’nun da hemşerisi olduğu adaya Bursaspor’u öğretti. Süper Lig’in yeni takımı Bodrumspor’la kardeş kulüp olmak için girişimler yapıyor.

Okyanusun ortasındaki Noronha’nın kendi enerjisini üretmesi için güneş tarlaları kurmaları amacıyla Türk enerji firmalarıyla görüşüyor.

Bursalıları ve desteklerini bekliyor.

 

Gököz’e Müzeyyen Senar Kültür Evi yakışır

4 yıl önce… Gököz’ü dünyaya tanıtan Arif Doğru bu köydeki Türk Sanat Müziği efsanesi Müzeyyen Senar’ın doğduğu evi kültür merkezine dönüştürmek için harekete geçti, ama destek görmedi.

Bursa’nın…

Kültürel değerleri için yıllardır uğraş veren ve bu dönem Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı olan Güney Özkılınç’ın köyü ve Müzeyyen Senar evi ziyaretiyle umutlandık.

 

AK Parti ilçe kongrelerini konuşmaya başladı: Yeni döneme hazırlık

Geçen yıl… 14 Mayıs’taki milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerinde, Bursa’da 20 yıldır aldığı oyu aldı, siyaseten sorun yaşamadı.

Fakat…

31 Mart yerel seçiminde Bursa’yı kaybeden AK Parti için sandıktan çıkan sonuç tam bir hayal kırıklığı oldu. Özellikle, son dönem AK Parti’nin elindeki en büyük il olan Bursa’da Büyükşehir seçiminin kaybedilmesi parti içi sorgulamaları da getirdi.

Nitekim…

Seçim sonrası başlayan ilçe ilçe görüşler alındı, “Neden kaybettik?” sorusuna cevap arandı. Ankara’dan da teşkilatta yenilenmeye gidileceği haberleri geldi.

İşte…

Böyle bir sürecin sonunda, AK Parti’de yeni dönem için eylül ayında ilçe kongreleri başlayacak.

Nitekim…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan başkanlığında yapılan ilçe başkanları istişare toplantısında kongre süreci ve izlenecek yöntem konuşuldu.

 

Hakan Çavuşoğlu’na sürpriz konuk

Gördüğümüz şu… Son Başbakan Yardımcısı olan Hakan Çavuşoğlu hukuk bürosunu açalı 2 ayı geçti. Fakat, belediyelerdeki yoğunluğu aratmayan ziyaretçi trafiğiyle ofisi boş kalmıyor.

Nitekim…

Bu yoğun ziyaret trafiği içinde bir de sürpriz konuk ağırladı. O konuk da, yurt içi ve dışında yürüttüğü çalışmalarla dikkati çeken Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Abdullah Eren’di.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X