‘Yatçılık bir yaşam biçimi’

Yelkenli Yatta Kendine Yetebilmek kitabının yazarı Tayfun Timoçin, ‘Yatçılık, sanıldığı kadar pahalı ve zor bir uğraş değil; yaşam biçimi. Kitabı okuyarak bu hayata ilk adımı atabilirsiniz’ diye konuştu.

‘Yatçılık bir yaşam biçimi’

DİLEK ATLI

Bursa Yelken Kulübü kurucularından yazar ve çevirmen Tayfun Timoçin, geçtiğimiz sene kaleme aldığı Yelkenli Yatta Kendine Yetebilmek kitabıyla ilgili ayrıntılı bilgileri paylaştı. Bursa’da yat hayatının Türkiye’de etken bir yaşama biçimi olduğunu belirten Timoçin, ‘Yatçılık, sanıldığı kadar pahalı ve zor bir uğraş değil. Her keseye uygun bir tekne bulmak mümkün. Meşakatli gibi dursa da evinize gösterdiğiniz özen kadar bir özen göstermek yeterli tekne hayatında. Deniz hayatıyla ilgili birçok yabancı çeviri yaptım. Kaleme aldığım bu kitapta bizim sularımıza, limanlarımıza ve tekne yaşantımıza özel bilgiler var. Dolayısıyla, piyasada bir başka örneği yok’ dedi.

DENEYİMLERİNİ AKTARDI

Güvenli ve rahat yatçılık için ipuçlarını kaleme aldığı kitabındaki bilgileri Hüseyin Taşpatlatan’ın yelkenli teknesinde paylaşan Timoçin, birebir örnekleriyle yelkenli tekne kullanımı hakkında faydalı bilgileri paylaştı. 32 yıldır denizcilik deneyimine sahip olduğuna değinen Timoçin, ‘Evrensel bilgiler kadar bizim sularımızı ve denizcilik hayatımızı ilgilendiren ayrıntıları yazdım. Kitapta teknik bilgilerin yanı sıra, pratik bilgiler de var. Bunları kolayca anlaşılabilen ve aynı zamanda sıkıcılıktan uzak bir dille yazmaya gayret ettim. Bu kitabı eline alan yat hayatına ilk adımı atabilir. Bunun dışında, Bursa Yelken Kulübü’nün seminerlerine ücretsiz katılabilir. Yelkenli teknelerle deneyim yaşayabilirsiniz. Deniz hayatına sevdalı herkes bir kişi daha kazanmak için size yardım eder’ diye aktardı.

KADIN SAYISI ARTIYOR

Farklı dergilerde çıkan makalelerin yakın çevresi tarafından bir araya getirilmesi konusunda ısrar gördüğünü ve kitap yazma fikrinin ortaya çıktığını söyleyen Timoçin, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde marina sayısı fazla ama balıkçı barınaklarını da atlamamak gerekiyor. Bu, Türkiye’ye özel bir durum. Kendine özgü şartları olan balıkçı barınaklarını ve buralardaki tekne hayatına ait ayrıntıları kitapta özellikle paylaştım. Çünkü bu konu, başka kaynaklarda yok. Ayrıca, günümüzde erkekler kadar kadınlar da denizcilik hayatında rol oynuyorlar. Bu, çok sevindirici. ‘Gemiye kadın alınmaz’ sözü, Orta Çağ’daki keşif ve balina avı yapan gemilere özgü bir durummuş. Denizlerde daha çok kadın görmek istiyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X