Yatağan’da Seracılık Gelişecek

Yatağan’da çiftçileri seracılığa yönlendirmek içim Yatağan Ziraat Odası tarafından geçtiğimiz yıl kurulan serada domates ve salatalık üretimi başladı….

Yatağan’da Seracılık Gelişecek

Yatağan’da çiftçileri seracılığa yönlendirmek içim Yatağan Ziraat Odası tarafından geçtiğimiz yıl kurulan serada domates ve salatalık üretimi başladı. Yatağanlı üreticileri seracılığa yönlendirmek için Yatağan Ziraat Odası tarafından Yatağan Belediyesi’nden 15 yıllık ücretsiz olarak tahsis edilen alana kurulan 4 Bin metrekarelik serada domates ve salatalık üretimi başladı. Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday, Yatağan’ın seracılık için son derece uygun olduğunu ifade etti. Üretimin başlamasının ardından Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan ve Kavaklıdere Kaymakamı Cevat Çelik Yatağan Ovası Tiryakiceviz Mevkii’nde kurulan serayı ziyaret ederek çalışmalar hakkında Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday’dan bilgi aldılar. Seranın 85 Bin TL’ye mal olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday; “Biz ziraat odası olarak tüm yapılan çalışmaların ücretli işçiler tarafından yapılmasına rağmen kâr ediyoruz. Seracılığı bir aile yaparsa eğer kârı daha da artacaktır. Yatağan’da seracılığın gelişmesi için bu çalışmayı yaptık. Yatağan Termik Santrali’nden çıkan buharın da kullanılması durumunda seracılık daha da gelişecektir” dedi. Serayı beraberinde Kavaklıdere Kaymakamı Cevat Çelik ile ziyaret eden Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan çalışmaları yerinde inceledi. Kaymakam Özkan, yapılan çalışmalar ve üretim hakkında Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday’dan bilgi aldı. Kaymakam Gökay Özkan Yatağan Termik Santrali’nden çıkan buharın Yatağan Ovası’na aktarılması ile yılın 12 ayı üretim yapılabileceğini belirti. Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday, Yatağan’dan üreticilerden talep gelmesi durumunda yerinde eğitim verdiklerini belirterek; “İlçemizde seracılığı gelişmesi için çalışmalar yapıyoruz. Şuanda serada ürettiğimiz ürünler daha çok üreticilerin bilgi sahibi olmaları için üretiliyor. Yatağan’da sera kurarak çiftçilerimize öncülük etmek istedik. Bu kapsamda Yatağan Belediyesi’ne ait eski su kuyularının bulunduğu alanı odamıza 15 yıl bedelsiz olarak tahsis ettik. Burada talep eden çiftçilerimize yerinde eğitim veriyoruz” ifadelerini kullandı. Yatağan’ın seracılıkta çok büyük potansiyeli olduğunu ifade eden Başkan Buğday; “Yatağan seracılık için çok uygun bir iklim ve toprak yapısına sahip. Yıllardır Yatağanlının gözleri önünde havaya karışan Yatağan Termik Santrali’nden çıkan buharı seracılıkta kullanmak istiyoruz. Bu talebimizi Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. yetkililerine ilettik. Taleplerimizi olumlu karşıladılar. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Yatağan Ovası’na kurulan seradan Muğla ve ilçelerine haftalık 2 ton salatalık üretimi yapılıyor. Seranın bir kısmında üretimi yapılan domateslerin ise Fethiye gibi seracılığın geliştiği yerlerde ürün hasadının sona ermesinin ardından satışa sunulacağı öğrenildi. Yatağan Ziraat Odası’na ait serada ilk ürün olarak kış mevsiminde yeşillik üretimi yapılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X