Veli-Der’den taşımalı eğitim talebi

Öğrenci Veli Derneği, Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ve 1 Ağustos yönetmelik değişikliği ile taşımalı eğitime getirilen sınırlamaya tepki geldi.

Veli-Der’den taşımalı eğitim talebi

Veli-Der Bursa Şube Başkanı Barış Dinga, taşımalı eğitimin; taşıma yoluyla ilkokul, ortaokul, lise, özel eğitim gereksinimi olan öğrenciler ve onlara refakat edecek velileri, yaygın eğitim kursiyerlerini kapsadığını belirterek, genelge ve yönetmelik değişikliği ile aslında ilkokuldan itibaren bir çocuğun okula erişim hakkının elinden alındığını söyledi.

Tüm çocuklara taşımalı eğitim hakkı sağlanmaz, bu yönetmelik değişikliği geri çekilmezse köylerdeki tüm çocukların okullarını terk etmek zorunda kalacağını vurgulayan Dinga, “Aynı zamanda kız çocuklarının da okuldan kopuşu hızlanacak. Eğitime sınırlı erişebilen özel eğitim gereksinimli çocuklar da okuldan tamamen kopacak. Açıklanan kararlarla okullara ulaşım sorunu çocuklar için güvenlik sorununa da dönüşmüş durumda. Çocuklar okullara; aynı araçta, bazen bir traktör kasasında ya yürüyerek, ya da otostop çekerek ulaşmaya çalışıyor. Çocuklar birçok riskle baş başa bırakılıyor. Ülkenin her yerinde yüz binlerce çocuğun ilkokuldan itibaren taşımalı eğitimle okula ulaşım hakkı ellerinden alınmıştır. Çocuklarımızın eğitim hakkı tasarruf gerekçesi olamaz. Bir an önce 1 Ağustos’ta açıklanan taşımalı eğitim yönetmeliğindeki değişiklik geri çekilmelidir. Taşımalı eğitimle okullara ulaşan tüm çocukların okullara ulaşımı ücretsiz karşılanmalıdır. Okula ulaşım her çocuğun en temel kamusal hakkıdır. Milli Eğitim Bakanlığı ve valilik, kaymakamlık tüm karar alıcılar tüm çocukların kamusal eğitim hakkından, okula erişiminden sorumludur” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X