Vali Erol Ayyıldız’dan Bursa’ya yeni hedef

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ı makamında ağırlayan Bursa Valisi Erol Ayyıldız’ın sözlerini köşesine taşıdı…

Vali Erol Ayyıldız’dan Bursa’ya yeni hedef

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yıllarca… Vali olarak çeşitli illerde görev yaptıktan sonra Emniyet Genel Müdürü olan Erol Ayyıldız, son kararnameyle Bursa Valisi atandı. Deneyimli bir devlet yöneticisi.

Nitekim…

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar ve Yeşim Group CEO’su Şenol Şankaya ile birlikte Olay Medya ziyaretinde Bursa üzerine sohbet ettik.

Örneğin…

“Nasıl bir Bursa bulduğunu” sorduğumuzda, ilk izlenimi Bursa’nın hedefi olarak yansıdı:

“Bursa aslında Türkiye’nin ikinci büyü kenti. Fakat büyük şehir olmakla metropol arasında sıkışıp kalmış. Becermemiz gereken, Bursa’yı metropol kent yapmak. Bunu başarınca Bursa rahatlar.”

Ardından…

Tarihi mirasın izleri üzerinde kurulan, fakat dar alanda büyüyen Bursa için çok farklı bir öneri dile getirdi:

“Kent içindeki yoğunluğu azaltmak için, sirkülasyonu fazla olan kamu dairelerini, hatta üniversiteleri şehir dışına taşımak gerekiyor.”

Fearklı bakışlarından biri şu:

“Yenişehir Havaalanı’nı canlandırıp Balkanlar, Akdeniz, Ortadoğu havzasına açmak gerekiyor.”

Bu noktada…

Tarihi mirasa sahip Bursa’nın eksiğine işaret etti:

“Osmanlı yüzyıllarca devleti buradan yönetmiş. Ağaç kovuğundan mı yönetmişler? Nereden yönettiklerini bulup ortaya çıkarmalı ve Bursa’ya kazandırılmalı.”

Hedeflerinden biri de, Bursa’da Türk Dünyası Üniversitesi kurmak.

Yine…

Bursa’yı merkez yapma düşüncelerinden birini açıkladı:

“Bir yerde bir ürün üretilecekse, teknolojisi burada olmalı. Sanayide artık Balıkesir, Yalova, Bilecik, Kütahya gibi çevre illerle birlikte düşünüp planlamalı. Üretim bölgesel hale gelmeli, merkezi Bursa olmalı.”

Kente…

Yeni yaşam alanları açmak gerektiğini, spor köyü benzeri vatandaşın ailece piknik ve spor yapabileceği alanlar gerektiğini söyledi.

Bir de mesaj verdi:

“Bursa ne yazık ki uyuşturucu batağında İstanbul’un arka bahçesi. Burada ağa babaları yok, ama torbacılar var. Tek tek toplayıp göz açtırmayacağız. Bursa’dan uyuşturucuyu sileceğiz.”

 

Yaşanabilir bir Bursa için yapılanlar, yapılacaklar

Heykel’deki… Tarihi Valilik binasında sıcak bir sohbet oldu. Vali Erol Ayyıldız, kent sorunlarıyla ilgili tespitinde; İzmir ve İstanbul yolları trafiğini kente sokmadan ulaşım düşüncesini dile getirince, Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar şunu söyledi:

“1991 seçimine giderken rahmetli Süleyman Demirel’le Bursa’yı konuştuk. Şehrin iki yanından çevre yolu önermişti. Biri kuzeyde ovadan, diğeri güneyde dağın içinden tünelle. Bugün de geçerli.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X