Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, konuyla ilgili değerlendirmesinde devletin bugüne kadar kendi maliyetlerinin bir kısmını sanayicinin üzerine yıktığını söyledi.
TRT payının sanayicilerin maliyetlerini yükselten bir unsur olduğunu kaydeden Özdebir, bunun rekabet koşullarını olumsuz etkilediğini belirtti.
Özdebir, ”Yüzde 2’lik TRT payının kaldırılmasından ziyade devletin sanayiciye bakış açısının değişmesi anlamında köklü bir değişiklik algıladım. Bundan da çok mutlu oldum” dedi. Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan da, kararı son derece olumlu bulduklarını vurguladı.
Yayan, ”TRT ve çevre katkı payları bizler için önemli maliyet unsurları. TRT payı enerjinin kullanım miktarına göre alındığı için zaman zaman ödenen paralar yıllık 600-700 milyon liralara kadar varıyordu. Bunun alınmamasıyla üzerimizdeki yüklerden biri kalkmış olacak” diye konuştu. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Ali Tekin Çelik ise, bu yaklaşımdan çok memnun kaldıklarını, kararın kriz ortamında sanayici ve iş adamlarına nefes aldıracağını dile getirdi.