Uludağ onlara emanet

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da, kayak sezonun başlaması ile Jandarma Arama ve Kurtarma Timleri (JAK) ve asayiş ekipleri tüm hazırlıklarını tamamladı. Geçen yıl 19 kişiyi donarak öldürmekten kurtaran ve kayak yaparken düşerek yaralanan 500

Uludağ onlara emanet

Tatilcilerin ‘Beyaz Cennet’ olarak adlandırdıkları Uludağ’da kayak sezonu başladı.

 

Uludağ’ın güvenliğinden sorumlu JAK ve asayiş timleri tüm hazırlıklarını tamamladı.

 

Geçen yıl yönlerini kaybettikleri için kaybolan ve aralarında dağcı gruplarında bulunduğu 19 kişiyi donarak ölmekten son anda kurtaran JAK ekipleri bu yılda kayak sezonunun başlaması ile dönüşümlü olarak 24 saat görev yapıyor. Geçen yıl kayak yaparken düşerek yaralanan 500 kişiye ulaşıp, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra sağlık merkezine götürdüklerini söyleyen yetkililer, şöyle dedi:

 

“Uludağ’ın güvenlik sorumluluğu jandarmada. Burada profesyonel askerler görev yapıyor. Yani hepsi rütbeli. Bu sene Jandarma Asayiş Timi’ne özel kıyafetler yaptırıldı. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından benimsenen ve diğer bölgelere de dağıtılacak olan bu kıyafetlerin özeliliği sıfırın altında 40 dereceye kadar dayanıklı olması. Normal şartlarda 50 asker ile görev yaptığımız Uludağ’da kış sezonunda bu sayıyı 100’e çıkarttık. Yapılan tüm ihbarları değerlendiriyoruz.” 

 

Jandarma yetkilileri dağcılık ve kamp faaliyetlerinde bulunacak kişilerin bu yıl Uludağ’a çıkışlarının geçmiş yıllardan çok daha zor olacağını söylediler. Bu kişilerin Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar 2’nci Bölge Müdürlüğünden izin almak zorunda olduklarını belirten yetkililer, şöyle konuştu:

 

“İlçe Kaymakamlığı’na, faaliyetlerinin başlangıç ve bitiş tarihini, kullanacakları güzergahı, konaklama yerlerini, alan kılavuzunun ve kişilerin kimlik fotokopilerini, kan grupları ve telefon numaralarını bildirecekler. Aldıkları izini ise 48 saat öncesinden bizlere ulaştıracaklar. Aksi halde Uludağ’a çıkmalarına izin vermeyeceğiz. İzinsiz giderlerse de ceza yazacağız.” 

 

VALİ KARALOĞLU’DAN DENETİM

 

Kış turizm merkezi Uludağ’da görev yapan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerini denetleyen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 2015 yılında 1 milyon 605 bin kişinin Uludağ’a geldiğini söyledi.

Vali Karaloğlu, Uludağ’da Jandarma ve Garnizon Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık tarafından karşılandı. İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ve İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ında katıldığı denetlemede JAK ekiplerinin kullandığı ekipmanlar tanıtıldı.

Uludağ’da 2016 sezonuna girildiğini belirten Vali Münir Karaloğlu, “Aldığımız sıkı tedbirlerle bu yıl sorunsuz tatil geçirilmesini umut ediyoruz” dedi. Karaloğlu, 2015 yılında Uludağ’a 125 bin otomobilin giriş yaptığını belirterek ”Karayoluyla 655 bin vatandaşımız, teleferikle 948 bin vatandaşımız olmak üzere 1 milyon 605 bin kişi zirveyi ziyaret etti. 2014 yılına göre yüzde 60’lık bir artış söz konusu, ne kadar çok insan dağa çıkıyorsa bizim de işimiz o kadar çok artacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X