TÜSİAD’dan 3 dilde ‘demokrasi’ ilanı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından uluslararası kamuoyunu Türkiye ile ilgili doğru yönlendirebilmek ve Türkiye algısını güçlendirmek amacıyla ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere’ni

TÜSİAD’dan 3 dilde ‘demokrasi’ ilanı

TÜSİAD’dan yapılan yazılı açıklamada, Financial Times, Le Monde, Washington Post ve Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetelerinde yayınlanan ilanlarda, darbe girişimine karşı Türk halkının, siyasi partilerin ve tüm kurumların demokrasiye sahip çıkma iradesinin öneminin vurgulandığı, Türkiye’nin küresel düzeydeki konumu ile AB üyelik sürecinin öneminin altı çizildiği ve Türkiye ekonomisinin küresel krize rağmen gösterdiği dayanıklılığa dikkat çekildiği belirtildi. TÜSİAD’ın ayrıca, bu alandaki bilgilendirmenin tüm dünyaya yayılması için bir iletişim çalışması başlattığı kaydedildi.

TÜSİAD’ın İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere 3 dilde yayınlanan gazete ilanında, 15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir grup darbe yanlısı subayın kendi iradelerini halka silahlı bir darbe yoluyla kabul ettirmek istediği vurgulanarak, Türk halkının, siyasi liderlerin, ülkenin tüm kurumlarının ve toplumun tüm kesimlerinin harekete geçmesi sayesinde bu girişimin başarısız olduğu belirtildi. İlanda, tüm kesimlerin anayasal düzenin ve kurumlarının ihlaline itirazlarını ve hukukun üstünlüğü ilkelerine, temel hak ve özgürlüklere ve insan haklarına olan bağlılıklarını ifade ettiği hatırlatıldı.

VAZGEÇİLMEZ BİR ÜYE

TBMM’deki siyasi partilerin bu müdahaleye karşı ortak tutumunun toplumun tüm kesimlerinde yankı bulduğu belirtilen ilanda, şunlar kaydedildi; ”Toplum içindeki farklılıklara rağmen barışcıl ve demokratik koşullarda uzlaşının mümkün olduğunu gördük. Demokrasiye müdahaleler ancak demokratik standartları daha da yükselterek ve hukukun üstünlüğünü güçlendirerek önlenebilir. Türkiye, 2005 yılında AB ile üyelik müzakerelerini başlatarak bu yolda ilerlemekte olduğunu gerçek anlamda göstermiştir. AB’nin demokratik standartları ve üyelik süreci, Türkiye’nin güçlü demokrasisinin ve küresel rekabetçiliğinin en etkin kaynaklarından biri olmuştur.” İlanda, Avrupa’nın ötesinde Türkiye’nin ekonomik, siyasal ve kurumsal olarak transatlantik topluluğunun vazgeçilmez bir üyesi olduğunun altı çizildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X