Türkiye’nin en büyük sosyal sorumluluk projesi Bursa’dan!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’da Türkiye Beyazay Derneği’nin hazırladığı Türkiye’nin en büyük sosyal sorumluluk projesi olacak ‘Tarih Yazan Çocuklar projesi’nin detaylarını bugünkü köşesine taşıdı.

Türkiye’nin en büyük sosyal sorumluluk projesi Bursa’dan!

Yılmaz, yazısında;

”Zafer Hıdırlıoğlu ziyarete geldiğinde…

Bursa’da hazırlanan ve Türkiye’de 8 bin sınıfta aynı anda başlayacak çocuklara yönelik proje için, “Türkiye’nin en büyük sosyal sorumluluk projesi” dedi ve şöyle açıkladı:

“Maalesef eğitimde sorunlarımız var. Çocuklar hayali çizgi kahramanlarla yetişiyorlar. Biz çocuklarımızın kendi tarihi kahramanlarını tanımaları için tarihimizi öğretmek istiyoruz. Onun için Tarih Yazan Çocuklar projesi başlattık.”

 

Projenin…

Türkiye Beyazay Derneği’nin 74 şubesi ve 10 yurt dışı temsilciliğince yürütüleceğini söyledi.

Neler yapılacağını da…

Proje Koordinatörü Ahmet Ortadeveci anlattı:

“Tarih Yazan Çocuklar projemizin mantığı, çocuklarımıza ilkokul çağında sanal kahramanlar yerine tarihte yaşamış Türk büyüklerini öğretmek. Anne babalara maddi yük oluşturmamak için şehrin kanaat önderleriyle her sınıfa bir Kitap Ağacı kuruyoruz.”

Bu noktada…

Projenin İl Milli Eğitim ve İl Kültür müdürlükleriyle birlikte yürütüleceğini; vali ve kaymakamlarla belediye başkanlarının da içinde olacağını vurgulayan Hıdıroğlu, her sınıf için hazırlanacak Kitap Ağacı’nda 100 Türk büyüğünü anlatan 100 Türkçe ve 20 İngilizce kitap olacağını söyledi.

Şunu da ekledi:

“Projeyle, çocuklar için öğrenmeyi kolaylaştıracağız. Türk büyüklerini severek öğreteceğiz.”

İşte…

Bursa’da geliştirilen proje, kasım sonu Türkiye’de 8 bin sınıfta aynı anda başlayacak. Hedef de 200 bin çocuğa ulaşmak” ifadelerini kullandı.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın köşe yazısının tamamını okumak için tıklayın…

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X