Terzioğlu, dünyada 5G dolayısıyla birçok ülkede ihale tartışması yaşandığını belirterek, benzer tartışmaların Türkiye’de 4G ihale sürecinde gündeme geldiğini hatırlattı.
Söz konusu tartışmalar dolayısıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sisteme doğru bir müdahale yapıldığını kaydeden Terzioğlu, bu müdahale dolayısıyla ‘teknoloji lisanslamak yerine spektrum ihalesi’nin yapıldığını anlattı.
BTK tarafından yapılan kamuoyunda 4,5G olarak bilinen IMT Advanced Yetkilendirme İhalesi ile spektrumun her türlü teknolojide kullanılmasının önünün açıldığını ifade eden Terzioğlu, devrim niteliğindeki kararla ihalede aldıkları spektrumları, istedikleri teknolojide kullanabileceklerini vurguladı. Şu anda taşıyıcı-birleştirme teknolojisini kullandıklarını bildiren Terzioğlu, ”Değişik frekansları birleştirerek daha yüksek hızlara ulaşabiliyoruz. 5G’de aynı teknolojiyi kullanacağız. Sadece standartlar belirlendiğinde yeni anten teknolojileriyle mevcut yatırımımızı kullanabileceğiz. Dolayısıyla Türkiye’de de muhakkak yüksek gigahertz’li frekansların kullanılmasının önünü açacak bir frekans ihalesi olacaktır. Ama dünyanın yaşadığı bu tartışmaları yaşayacağımızı düşünmüyorum” dedi.