Adnan Menderes Fakültesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK projesi kabul edildi. Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği lisans öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A programı kapsamında teklif ettikleri araştırma projesi Temmuz 2015’te desteklenmeye layık görüldü. Proje, fakültede lisans düzeyinde kabul gören ilk TÜBİTAK projesi oldu. Proje kapsamında Gıda Mühendisliği 3. sınıf öğrencileri Merve Kılıç, Rabia Erdoğan ve Esra Özdemir’den oluşan 3 kişilik araştırma ekibi, danışmanları Yrd. Doç. Dr. Olcay Boyacıoğlu gözetiminde Aydın’da yetişen değişik incir çeşitlerinden elde edecekleri incir sütlerinin antikanserojenik etkinlikleri arasındaki farkları insan prostat kanser hücreleri üzerinde tespit etmeye çalışacak.
TÜBİTAK, ADÜ’nün Genç Mühendislerinin Projesini Kabul Etti
Adnan Menderes Fakültesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK projesi kabul edildi. Adnan Menderes Üniversitesi M…