TSK Bora füzelerini aldı, Kandil ve Rakka menzilde

Terör örgütlerine karşı mücadelesini sınır ötesinde sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri, 270 kilometre menzilli yeni Bora füzeleriyle daha da güçlendi.

TSK Bora füzelerini aldı, Kandil ve Rakka menzilde

Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak için Suriye ve Irak sınırında terör örgütlerine üst üste darbeler vuran Türk Silahlı Kuvvetleri, füze sistemlerinde yapılan geliştirmelerle mücadelesini daha da kararlı sürdürüyor. Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Harekatı’nda kullanılan Fırtına obüsleriyle terör örgütlerine büyük darbeler vuran TSK, şimdi de ROKETSAN’ın geliştirdiği yeni Bora füzelerini teslim aldı.

SINIRLARA YERLEŞTİRİLDİ…

Stratejik noktalara yerleştirilmeye başlanan Bora füzeleri, 270 kilometrelik menzile sahip. Türkiye’ye uzaklığı 200 kilometreyi bulan Kuzey Irak’ın Kandil Dağı’ndaki PKK kampları, Bora füzelerinin menzili içerisinde. Suriye’de ise Rakka dahil tüm DEAŞ ile PKK/YPG hedefleri de yine Bora füzeleriyle vurulabilecek.

Karadan karaya füzeler (Bora/Khan) şu ana kadar TSK tarafından terör hedeflerine karşı kullanılmamıştı. Türkiye için tamamen yeni bir savunma/saldırı alanı oluşturması beklenen bu füzeler, terörle mücadelede yeni bir enstrüman olarak ordayu güç kazandırdı.

VURUŞLARDA HASSAS…

Yapılan harekâtlarda kullanılan saldırı/savnuma ürünlerini seçme kararını Türk Silahlı Kuvvetleri veriyor. Bu seçenekler içinde artık Bora füeleri de var. Bora’ların vuruş hassaslık seviyelerinin de uluslararası standartlarda olduğu öğrenildi.

Altay tankı için 3 firmaya davet

Türkiye’nin milli tankı ALTAY’ın seri üretimi için ihale süreci başladı. Otokar ile birlikte FNSS ve BMC firmaları, seri üretim ihalesine teklif vermeleri için davet edildi.

Defense News’in haberine göre; 3 yerli şirketin katılacağı ihale, ilk aşamada 250 tankın üretimini kapsıyor ve rakamın nihai olarak 10 milyar doları aşması bekleniyor. Türkiye toplamda bin Altay Tankı üretimi planlıyor. Haziran ayında Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) Otokar’ın teklifini kabul etmemiş, seri üretimi yapacak kuruluşun ihale ile belirleneceğini duyurmuştu. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 2017 Temmuz ayı başında yaptığı açıklamada, Altay tankı ihalesinin yakında yapılacağını söylemişti. Daha önce ise Altay tankı ihalesine 6 firmanın katılacağı belirtilmişti.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın, Otokar ile fiyatta anlaşma sağlanamamasının ardından ihale süreci başladığında, rekabet sırasında tartışmaları önlemek için farklı yöntem izlediği değerlendiriliyor. Otokar’ın henüz katılıp katılmayacağının netlik kazanmadığı ihaleye yine 6 firmanın girebileceği de öğrenildi. SSM, uzmanlardan oluşan bir komisyon kurarak, teknik inceleme yetkisi verdi. Edinilen bilgiye göre; komisyon, ihaleyle ilgilenen firmalara ilişkin yeterlilik kararı verecek. Yeterlilik alan firmalar ihaleye katılabilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X