TOFAŞ’tan potada dev transfer!

Bursa ekibi Darüşşafaka Lassa’dan Berk Demir’i A takıma, Barcelona’dan 2009 doğumlu 2.12 cm boyundaki Emir Karabulut’u ise altyapıya aldı.

TOFAŞ’tan potada dev transfer!

Basketbol Süper Ligi’ndeki temsilcilerimizden TOFAŞ, transfer de hız kesmiyor. Bursa ekibi son olarak Darüşşafaka Lassa forması giyen Berk Demir ile anlaşma sağladı. 1995 doğumlu ve 2.04 cm boyundaki Berk Demir, uzun forvet pozisyonunda görev yapıyor. Berk Demir, Darüşşafaka Lassa ile geride kalan sezonda ise Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ndeki 29 maçta 7.2 sayı-1.3 asist-4.8 ribaund; Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki 9 maçta 6.4 sayı-1 asist-5.6 ribaund ortalamalarına imza atmıştı.

EMİR’İN GELECEĞİ PARLAK

2022 Yılından bu yana İspanya’nın Barcelona kulübünde forma giyen Türk basketbolunun gelecek vaat eden önemli yeteneklerinden 2009 doğumlu ve 2.12 cm boyundaki Emir Karabulut da TOFAŞ altyapısına transfer edildi. Basketbola İzmir Ege Gençlik’te başlayan 2009 doğumlu ve 2.12 cm boyundaki Emir Karabulut, 2022 yılında 13 yaşındayken İspanya’nın Barcelona kulübü altyapısına transfer olmuş; eğitim ve altyapı basketbol kariyerini burada sürdürme kararı almıştı. İngilizce ve İspanyolca bilen Emir Karabulut, İspanya’da geçirdiği 2 yıllık süreçte gelişimine devam ederken altyapı yaş gruplarında 4 ve 5 numara pozisyonlarında görev aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X