Titanik’i bakteriler bitiriyor

Batmayan gemi olarak tasarlanan ancak 2 bin 223 yolcusuyla 1912’de okyanusun derin sularına gömülen Titanik’in enkazı eriyor. Demir yiyen bakteriler okyanusun dibindeki dev geminin enkazını bitiriyor.

Titanik’i bakteriler bitiriyor

Titanik yok oluyorAtlantik Okyanusu’nun 3,8 km derinliğindeki dev gemiye 14 yıl aradan sonra ulaşan dalgıçlar, batığın bazı parçalarının adeta yok olduğunu kaydetti.

Bunun nedeni olarak okyanus akıntıları, tuzlu su ve demir yiyen bakteriler gösteriliyor. İngiliz yolcu gemisinin kalıntısı Amerikalı-Fransız bir ekip tarafından 1985’te keşfedilmişti. Araştırmacı Victor Vescovo ve ekibi tarafından başlatılan yeni görevde, Titanik’ten geriye kalanların yüksek çözünürlükte video ve fotoğrafları çekildi. Ağustos’un başlarında sekiz günde beş dalış gerçekleştirdiklerini söyleyen Vescovo, batık gemiyi gördüğünde büyülendiğini söyledi.

3839358-titanik7_-24__53792.jpg

3D MODELLER ELDE EDİLECEK

Kanada’daki Newfoundland’in 600 kilometre açığındaki geminin fotoğraflardan sanal gerçeklik platformlarında kullanılmak üzere 3D modeller elde edilecek. Görüntüler ayrıca bilim adamlarının enkazın nasıl bozulmaya devam edeceğini tahmin etmelerine yardımcı olacak. 

İngiltere’nin Southampton limanından New York’a gitmek üzere 10 Nisan 1912’de ayrılan Titanik, 14 Nisan’da Atlas Okyanusu’nda buzul kütlesine çarptıktan bir gün sonra battı. Gemideki 2 bin 223 kişiden bin 517’si hayatını kaybetti.

3839358-titanik1_-24__53792.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X