Sıcak ve nemli yaz günlerinde vatandaşlar terlemeyi önlemek için ada çayına ilgi gösteriyor.
Aktar Elif Çetin, ada çayının düzenli olarak kullanıldığında aşırı terleme sorununu önlemede birebir olduğunu belirterek, “Ter bezlerinin gereğinden fazla çalışmasını engellemeye destek olur.
Beynin aşırı terlemeye sebep olabilecek gönderdiği sinyalleri minimum seviyeye düşürmeye yardımcıdır. Bu yüzden sıcak ve nemli yaz günleri için ideal bir bitkidir.
Asitli, şekerli içecekler yerine ada çayı içmek hem terlememizi önler hem de idrar yolu iltihabı başta olmak üzere vücuttaki iltihaba, öksürüğe, bedeni rahatlatmaya, uyku düzenlemeye fayda sağlar” diye konuştu.
ADA ÇAYI NASIL DEMLENİR?
Elif Çetin, “Yaklaşık 10 yaprak ada çayı bir cezve kaynamış suya atılır. Kısık ateşte 5-7 dakika demlendikten sonra süzülerek içilir. Süzdükten sonra ise içine ilave olarak limon ve bal ilave edilebilir” dedi.