Tarım sorunları masaya yatırıldı

Karacabey Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca, tarımda sorunlar çözülmediği için köylerin boşaldığını söyledi.

Tarım sorunları masaya yatırıldı
AYDIN FİDAN
 
Karacabey Belediyesi’nin düzenleyeceği Domates Çalıştayı öncesinde hazırlık toplantısı düzenleyen Karacabey Ziraat Odası, domates tarımının sorunlarını masaya yatırdı.
 
Toplantıda sözleşmeli tarım ve analiz laboratuvarı kurulması ile ilgili iki ana madde ön plana çıktı. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, domates tarımını organize edecek birlik kurulması fikrinin yasal dayanaklar üzerinde yükselmesi gerektiğini belirtti. Her zaman çiftçinin yanında yer aldıklarını vurgulayan Karahasanoğlu, çiftçinin birlik ve beraberlikten başka çıkış yolunun bulunmadığını söyledi.
 
BAŞARI İÇİN BİRLİK
 
Çiftçiler ve muhtarların katıldığı toplantıda konuşan Karacabey Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca, örgütlenme sorununu aşamayan çiftçinin başarılı olmasının mümkün olmadığını ifade etti. Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca AB’ye üyelik yolunda tarım nüfusunun azaltılmasına yönelik politikaların köyleri boşaltmaya başladığını anlattı.
 
 
Kenetlenemeyen çiftçilerin ezici politikalar altında ezilerek yok olmaya mahkum olduğunu ifade eden Karaca, önümüzdeki yaz aylarının sürekli yağışlı geçmesinin beklendiğini ve tonlarca domates eken çiftçinin hüsranla karşılaşmasının kaçınılmaz olacağını söyledi. Kurulacak bağımsız bir laboratuvarla, domates alımında çiftçinin sanayicinin insafına kalmaktan kurtulacağını anlatan Karaca, bu konuya ayrıca fabrikaların da olumlu yaklaştığını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X