Çocukları bilimle buluşturmayı ve her çocuğun bilime dokunmasını amaçlayan Bilim Şenliği , 4-7 Mayıs tarihleri arasında Tüyap fuar merkezinde geçen yılda olduğu gibi bu yıl da çocuklara bilim atölyelerinde deneyimleme fırsatı veriyor.
Eker süt ürünleri de “Sütün muma dönüşmesi ve yoğurdun hikayesi” atölyelerinde çocuklara sütten mum yapılmasını ve nasıl yoğurt mayalandığını anlatarak ardından katılımcılara meyveli süzme yoğurt yapımını pratik olarak gösteriyor.
Yoğun katılımlı gerçekleşen eğitimlerde, öğrencilerin teorik bilgileri pratik bilgiye dökmeleri sağlanarak daha iyi öğrenmeleri amaçlanıyor. Bu hafta sonuna kadar devam eden Bilim Şenliği’ne bu yıl yaklaşık 300 bin kişinin gelmesi bekleniyor.