Cep telefonlarından bilgisayarlara, sosyal medyada geçirilen zaman sürekli artıyor. Öyle ki bu durum son yıllarda çocuklardan, gençlere ve yetişkinlere bağımlılık haline geldi.
Sanal dünyaya dalıp gerçek hayattan kopanlar birçok sorunla karşılaşıyor.
BEŞ AYLIK BEBEĞİNİ SU DOLU KÜVETTE UNUTTU
Müzisyen Sinan Akçıl’ın yanında çalışan yabancı uyruklu kişinin bir akrabası, iddiaya göre Belarus’un Minsk şehrinde sosyal medyaya dalıp, beş aylık çocuğunu banyoda küvette unuttu.
Kadın, iki saat sonra banyoya gittiğinde ise çocuğun cansız bedeniyle karşılaştı.
Uzmanlar, sosyal medya kullanımına sınırlama getirilmesi yönünde uyarıda bulunuyor. Bunun için uygulanacak yöntemler olduğuna da dikkat çekiliyor.

“HAYATINIZIN ÖNCELİĞİ OLMASIN”
Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Kültegin Ögel, “Henüz bir hastalık olarak Dünya Sağlık Örgütü bunu kabul etmedi bence çok yakın bir zamanda akıllı telefonlar ya da sosyal medyanın da bir bağımlılık olduğu bir hastalık olduğu ortaya çıkacak.” dedi.
“Bağımlılığın tüm özelliklerini taşıyor en önemlisi insanın hayatında öncelik haline gelmesi.” diyen Ögel, şöyle devam etti:
“Evet çocuğunuzun resmini de sosyal medyaya koyabilirsiniz çocuğa bakmak da zorundasınız ikincisi gerçekliktir. Çok yeni özellikler var telefonlarımızda… Ekran kullanım süresi hatta bu günlük de takip edilebiliyor. Günün ne kadar çoğunluğunda telefonda geçirdiğimizi takip etmek aşırılığı gösteriyor.”

“ÇOCUKLARINIZA UYGULANABİLİR KURALLAR KOYUN, KENDİNİZ DE UYUN”
Çocuklarla ilgili uyarılarda da bulunan Kültegin Ögel, “Bir uygulanabilir kural koyacaksın hiç bakmayacaksın diyemeyiz kurallara herkes uyacak ben de bakmayacağım yemek yerken telefona bakılmayacak. En büyük hata şu ödevini yap sonra bakabilirsin. Sınırsız süre vermeyeceğiz 1 saat vereceksin iki saat. Çocuğunuz yetişkin hale gelinceye kadar ki bence bu 21 yaş bu sınırları koymalısınız bu ebeveyn sorumluluğu.” ifadelerini kullandı.