İşte meyvelerin çabuk bozulmasını önlemekten lezzetli bir et pişirmeye kadar en önemli 10 püf noktası sizlerle!
*Bir karmaşa oluşturmadan sarımsağı soymak için, bir baş sarımsağı yaklaşık 20 saniye yüksek derecede mikrodalgada bekletin. Dışarı çıktığında kabukları direk elinize gelecek.
*Kaşığın kenar kısımlarını kullanmak zencefil kabuklarını soymak için en akıllıca yöntem.
*Balık, ızgaraya yapışmaya eğilimlidir ve üzerine yerleştirildiğinde bile parçalanabilir. Bunu durdurmak için balığı ızgarada limon dilimlerinin üstüne koyun. Limon ayrıca balıklara bir lezzet katacaktır.
*Pizzayı yeniden ısıtmaya kalkmak aslında büyük risk almak demektir. Eski tadına geri dönemeyeceğini bilirsiniz… Lezzetli bir pizza yemek istiyorsanız mikrodalgada ısıtırken yanına bir bardak su koymalısınız. Böylelikle pizzanın kurumasını önleyeceksiniz.
*Bir muzun sapını sıkıca sarmak için yumruğunuzun büyüklüğünü bir parça aliminyumfolyo kullanın. Bu hile, muzun çabucak bozulmasına engel olacaktır.
*Eğer soğanı doğramadan önce dondurursanız kesilmeyle ortaya çıkan yarı toksik kimyasalların ortaya çıkmasını geciktirmiş olursunuz. Böylelikle soğanı doğrarken gözyaşlarınızın akmasına engel olmuş olacaksınız.
*Yumurta kabuğu parçalarını çıkarmak için kırık yumurta kabuğu kullanın.
*Izgarada köfte yaparken etin kuruma ihtimali çok yüksektir. Bu ihtimali ortadan kaldırmak için köftenin üzerine bir adet buz koyun ve pişirmeye bırakın. Etiniz daha lezzetli ve sulu olacaktır.
*Tavuğu hızlı ve doğru bir şekilde parçalamak için muhakkak mutfak makası kullanın.
*İçeceklerinizin çabuk soğuması için ıslak kağıt havluya sarıp buzluğa atabilirsiniz. Kaynak: Takvim