Simav’dan 7 Ülkeye Gömlek İhracatı

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Akdağ beldesinde, belediyenin tahsis ettiği Düğün Salonu’nda özel bir firma tarafından oluşturulan atölyede üretilen…

Simav’dan 7 Ülkeye Gömlek İhracatı

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Akdağ beldesinde, belediyenin tahsis ettiği Düğün Salonu’nda özel bir firma tarafından oluşturulan atölyede üretilen erkek gömlekleri 7 ayrı ülkeye ihraç edilerek hem ülke hem de ilçe ekonomisine döviz girdisi sağlanıyor. Çalışanlarının çoğunluğunu bayanların oluşturduğu Çiftköy Tekstil atölyesinde 80 işçi tarafından üretilen günlük Bin 300 dolayındaki erkek gömlekleri biriktirildikten sonra haftalık olarak İstanbul üzerinden Ortadoğu ve AB ülkelerine ihracat yapılıyor. Tcos markasıyla üretilen çeşitli renk ve modellerdeki birbirinden güzel gömlekler merkezi İstanbul’da bulunan bir firma aracılığıyla Kuveyt, Lübnan, Suudi Arabistan, Ürdün, Yemen başta olmak üzere İspanya ve Almanya gibi Avrupa Birliğine mensup ülkelere de ihraç edilerek hem ülke hem de ilçe ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlanıyor. Firmanın sahibi Bayram Biratlı (49), “Akdağ Belediye Başkanımız Yakup Oran, sağ olsun bize beldenin tek düğün salonunu üretim atölyesi kurmak üzere tahsis etti. Bizlerde Akdağ belde merkezinin yanı sıra çevresindeki köylerden çoğunluğu bayanlardan oluşan 80 işçi ile gömlek üretmeye başladık. 3 yıldır burada ürettiğimiz günlük Bin 300 civarındaki gömlekleri biriktirip haftalık olarak İstanbul’a gönderiyoruz. İstanbul’daki aracı bir firma da bizim ürettiğimiz gömlekleri Ortadoğu ülkelerinden Kuveyt, Lübnan, Suudi Arabistan, Ürdün, Yemen başta olmak üzere İspanya ve Almanya gibi Avrupa Birliğine mensup toplam 7 ülkeye ihraç ediyor. Dolayısıyla hem ülkemiz hem de Simav ekonomisine önemli bir ölçüde destek sağlamış oluyoruz. Bunun yanında 80 kişiye de iş vermek suretiyle istihdam oluşturmanın gururunu yaşıyoruz”” dedi. Kütahya’nın önceleri teşvik kapsamında olduğuna daha sonra teşvik kapsamından çıkarıldığına vurgu yapan Biratlı, “Kütahya önceleri teşvik yasası kapsamındaydı. Daha sonra teşvik kapsamından çıkarıldı. Teşvik kapsamına tekrar alınması halinde bu bölgede işsizlik diye bir şey kalmaz. İşsizliğin önlenmesi ve istihdamın artırılması için devletin bize daha çok sahip çıkması gerekiyor. AK Partili Belde Belediye Başkanımız Yakup Oran’a firmamıza desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu. Atölyede çalışanlardan Emel Eraç (19), “Koşullarımız çok iyi. Dikiş dikmesini bilmezken usta bir gömlekçi olduk. Şimdi meslek sahibi bir genç kız olmanın gururunu yaşıyorum. Üstelik el emeği göz nuru dökerek ürettiğimiz gömleklerin yurt dışına ihraç edildiğini öğrenmek bizi ayrıca gururlandırıyor. Burada çalışmaktan çok mutluyuz” dedi. (MY-EFE)

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X