Cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebekten kötü haber

Tekirdağ’da cinsel istismara maruz bırakılan 2 yaşındaki bebeğin sağlık durumuyla ilgili iki ayrı açıklama geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ilk açıklamada, bebeğin yaşamını yitirdiğini duyurdu ancak birkaç dakika sonra yeni bir düzeltme açıklaması yapıldı. Bebeğin entübe durumda olduğu ifade edildi.

Cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebekten kötü haber

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde cinsel istismara maruz bırakılıp, dövülen 2 yaşındaki bebekten kötü haber geldi.

2 yaşındaki bebek, entübe edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bebeğin kardeşinin ise devlet koruması altına alındığını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde, rahatsızlanan 2 yaşındaki bebek, ailesi tarafından hastaneye götürüldü.

Muayene sırasında bebeğin vücudunda darp izlerine rastlandı. Beyin kanaması geçiren çocuk ameliyat edildi, ardından yoğun bakımda tedaviye alınmıştı.

Soruşturma kapsamında anne, üvey baba ile iki komşu çocuğunun aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Bebeğin annesi B. Y. ile, komşularının 13 ve 14 yaşlarındaki 2 çocuğu tutuklandı.

Ailenin 5 yaşındaki diğer çocuğu ise koruma altına alındı.

S.Y’nin (2) darbedilmesine ilişkin gözaltına alınan 2 şüphelinin emniyet müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. Bebeğin annesi B.Y’nin dini nikahlı yaşadığı eşi ile dün tutuklanan 18 yaşından küçük zanlılardan birinin babası olan bu kişiler adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcılığınca sorgulanan şüpheliler çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

Böylece olaya ilişkin tutuklanan şüpheli sayısı 5’e yükseldi.

CİNSLE İSTİSMAR ADLİ TIP RAPORUNDA

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, darp nedeniyle hastaneye getirilen ve yoğun bakımda tedavisi süren 2 yaşındaki kız bebeğe cinsel istismarda bulunulduğunun adli tıp raporuyla belirlendiğini belirtti.

Gürcün, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ayrıntılı ihbarlar sayesinde çocuğumuza, bunu yapanlar ortaya çıkartılmış ve ayrıntılı tahkikat yürütülmektedir. Kati raporlar geldi. Olayın vahameti nedeniyle kurumlarım hızlı bir şekilde aksiyon aldılar. Rapor son haline getirilmiş. Kati rapor dosya içerisinde mevcut. Zaten 18 yaşından küçük çocukların tutuklamaya sevk edilme sebeplerinden birisi buydu. Maalesef ne yazık ki evladımızın cinsel istismara uğramış olduğu doktor raporu, adli tıp raporlarında kesinleşmiş durumda.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X