Serpme kahvaltı ve sosyal sorumluluk

Kentlerde yaşayan nüfusun artması, aile yapısının küçülmesi, kadının iş yaşamında daha fazla yer alması gibi sosyo ekonomik nedenlere dayalı olarak yaşam biçimimiz bazı değişimlere uğradı. Bu değişimlerden biri de ev dışında yemek yeme alışkanlığının gide

Serpme kahvaltı ve sosyal sorumluluk

Olay Gazetesi yazarı Mustafa Özdal da geçtiğimiz hafta sonu keyifli bir kahvaltı yapma düşüncesiyle serpme kahvaltı veren bir mekana gitti. Ancak orada tanık olduğu manzara karşısında rahatsız oldu ve bu rahatsızlığını bugünkü köşesine taşıdı.

Özdal’ın bugün ele aldığı bir başka konu ise 65 üstü yaşlılara bazı halk otobüslerinde reva görülen muamele. Yazarın sosyal sorunlara dikkat çektiği bugünkü yazılarının tamamı ibret belgesi niteliğinde.

Tonlarca yiyecek nasıl çöpe gidiyor?

 

Geçen pazar arkadaşımla serpme kahvaltı hizmeti veren tanınmış bir mekanda kahvaltıdayız.

Masa birkaç dakika içinde donatıldı.

Abartmıyorum en az 15 çeşidin bulunduğu kahvaltı masasında bir kuş sütü eksikti.

İki değil 12 kişinin doyabileceği kadar yiyecek vardı masada, o derece.

Hiç çatal vurmadan masadaki tabakların çoğunu, israf olmasın diye kaldırttım.

Garsona da çöpe giden kahvaltılıkları sordum:

“Abi sorma, çöpe attıklarımızla günde en az 400 kişi doyar” dedi.

Mekan sahibini tanıdığım için  israfa neden göz yumduklarını sordum ve serpme kahvaltı sistemini bırakmaları gerektiğini dostça önerdim ilk karşılaşmamızda:

“Bu konuda çok dertliyiz. İsrafın önüne geçmek için çeşidi ve porsiyonları küçülttük. Ancak bu kez de müşteriler tepki gösterdiler. Biz de eski sisteme geri dönmek zorunda kaldık” dedi.

Peki ne kadar yiyecek çöpe gidiyor bu mekanda?

►Mustafa Özdal’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X