Savunmacılar iş başında

Timsah’ta atılan 39 golün 13’ü defansta görev yapan isimlerden geldi.

Savunmacılar iş başında

Konyaspor’u yenerek puanını 39’a çıkaran Bursaspor, 10.sıraya yükseldi. 
Özellikle ateş hattına yaklaşmasıyla çalkantılı günler geçiren yeşil beyazlılar, Konya ekibini 2-1 yenerek camiaya derin bir nefes aldırmıştı. Bu maçta galibiyet golü de savunma oyuncusu Ertuğrul Ersoy’dan geldi.

Bu sezonun genelinde savunma oyuncularından önemli ölçüde gole katkı alan Bursaspor’da bu durum ise ligin son 10 basamağında yer alan ekipler baz alındığında fark yarattı.

Geride kalan 31 lig maçı sonunda 41 gole ulaşan Bursaspor’da bu gollerin 39’unu yeşil beyazlı futbolcular kaydederken, bunların 13’ü ise savunma oyuncularından geldi.

AZİZ’DEN 5 GOL

Ligin ilk yarısında attığı gollerle öne çıkan Aziz Behich 5 gol, stoper mevkisinde yer alan Ertuğrul Ersoy ve William Ekong’un yanı sıra bir diğer savunmacı Mikel Agu 2’şer gol, Barış Yardımcı ile Cristian Titi ise birer gol kaydederek hücuma katkı bulundu.

Akhisarspor’da ise 39 golün 12’si savunmacılardan geldi. Diğer ekiplerde ise; Atiker Konyaspor’da 34 golün 9’u, Gençlerbirliği’nde 35 golün 8’i, Osmanlıspor’da 45 golün 5’i, Antalyaspor’da 37 golün 3’ü, Aytemiz Alanyaspor’da 49 golün 3’ü ve Evkur Yeni Malatyaspor’da ise 35 golün 3’ü savunma oyuncularından geldi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X