Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, sarımsağın birçok faydası olduğunu ve yapılan bir çalışmada sütle birlikte tüketiminin ağız kokusunu azalttığını söyledi. Yıldırım, sarımsağın faydalarını şöyle sıraladı
Sarımsak, meme kanseri riskini azaltıyor. Çin populasyonunda yapılan bir çalışmada haftada 2 kez çiğ sarımsak yiyenlerin kansere yakalanma risklerinin yarı yarıya azaldığı tespit edildi.
Bilim insanları, sarımsağın, besin zehirlenmelerinde sıklıkla karşılaşılan campylobacter jejuni bakterisine karşı oldukça etkili olduğunu savunmuşlardır.
Soğan, sarımsak, pırasa gibi sebzeler, eklemlerde kıkırdak yıkımını engeller.
Sarımsağın sütle birlikte tüketiminin ağız kokusunu azalttığı tespit edildi. Sarımsağı ezilmiş ve çiğ olarak tüketilmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Kuru veya toz sarımsak yerine, sevilen yemeklerde taze olarak kullanın.” dedi.