İHA’nın haberine göre, Diyetisyen Zerrin Delibaş, Ramazan ayında kilo almamak için önerilerde bulunarak, “Pideyi sadece iftarda ve miktarı bir avuç içi ölçüsü geçmeyecek şekilde tüketin” dedi.
Değişen beslenme düzeni, egzersizin azalması, sahur ve iftarda tüketilen ağır yemekler gibi sebepler Ramazan’da kilo almaya yol açabiliyor. Sağlıklı bir Ramazan geçirmek ve formda kalmak için beslenme düzeninde bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekiyor.
Diyetisyen Zerrin Delibaş, Ramazan ayında kilo almamak için önerilerde bulundu. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi hurmanın sahur için de doğru bir besin olduğunu anlatan Delibaş, “Hurma sahurda tüketildiğinde vücuda gerekli olan enerjiyi sağlar ve tokluk hissi verir. Sahurda ve düşen kan şekerinin dengelenmesi için iftarda 3 tane hurma tüketilebilir.
Sahur için sağlıklı ve tok tutacak besinlerden biri de cevizdir. İçerdiği omega 3 yağ asitleri ile uzun süre tokluk hissi oluşturan ceviz, sahurda 3 adet tüketildiğinde günün daha kolay geçmesine ve vücudun hücresel işlevlerinde sorun yaşamdan devam etmesine yardım eder.
Sahuru ana yemek ile yapmayın. Sahur yapıldıktan bir süre sonra yatılacağı için sahur, hafif yemeklerle geçirilmesi gereken bir öğündür. Sahurda ana yemek olarak geçen besinleri tüketmek kilo almaya yol açan en önemli hatadır. Sahurda hafif yemekler yenmelidir; çünkü bu yemekleri hazmetmek ve yakmak için bir zaman olmayacaktır.