Sağlıklı nesiller için sağlıklı başlangıçlar

“Sağlıklı Nesiller için Sağlıklı Başlangıçlar” projesi Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen ebeler haftası etkinliğinde ele alındı.

Sağlıklı nesiller için sağlıklı başlangıçlar

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Bursa İl Sağlık Müdürü Dr.Özcan Akan, Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Rüstem Aşkın, Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Şükrü Köse, hastane yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından başlatılan “Sağlıklı Nesiller İçin Sağlık Başlangıçlar” projesinin pilot uygulamasının Bursa’da  yapılmasının gurur verici olduğunu söyleyen Bursa Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı ve proje koordinatörü Uzm.Dr. Elif Güler Kazancı, projenin amacının ebelerin doğumlarda daha etkin rol almaları, normal doğumun yaygınlaştırılması, gebe eğitimlerinin standardizasyonu, sağlıklı ve güvenli şartlarda doğum olduğunu söyledi.

Uzm.Dr.Kazancı, projenin pilot olarak Bursa’da İnegöl ve Çekirge Devlet Hastaneleri ile Afyon Devlet olmak üzere 3 hastanede uygulandığını belirtti.

Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Rüstem Aşkın ise, “Bireysel olarak ebenin desteği ile dünyaya gözlerimizi açtığımız için ebelerimizin söylediklerini yaparız onların isteklerini yerine getiririz. Anne ve babamıza gösterdiğimiz saygıyı onlara da gösteririz. Ebelerimiz dün olduğu gibi bugünde mucizevi bir doğa olayına tanıklık ediyor. Tüm ebelerimizin ebeler günü kutlu olsun” dedi.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr.Özcan Akan konuşmasında, “Ebeler günü etkinliği nedeniyle buradayız. Sağlık hizmetleri zordur. Bu hizmetlerin etkin ve verimli sürdürülebilmesi için sağlık ekibinin birlikte ve entegre çalışması gerekir. Sağlıklı bir nesil ve sağlıklı doğum için ebelerimiz olmazsa olmazdır. Ebelerimiz çok büyük bir fedakârlıkla bu işi yürütüyor onlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ebeler Günü kutlamalarında Çekirge Devlet Hastanesi Gebe Eğitim Sorumlusu Ebe Hatice Pamukel ebelik mesleğinin tarihini anlatırken, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ebelik Bölümü üyesi Doç. Dr. Fatma Deniz Sayıner ise “Doğumda Ebe Desteği” konulu sunum gerçekleştirdi. Program sonunda mesleğinde 25 yılını dolduran ebelere teşekkür belgeleri takdim edildi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X