Sadrettin Şengül Otomotiv’den yaza özel kampanya

Bursa’da profesyonel otomobil servis hizmetleri sunan Sadrettin Şengül Otomotiv’in kurucusu Sadrettin Şengül, havaların ısınmasıyla birlikte otomobil kullanıcılarını araçlarına yaz bakımı yaptırması konusunda uyararak yeni kampanyalarını duyurdu..

Sadrettin Şengül Otomotiv’den yaza özel kampanya

Melis EVCİMEN

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

Hem yaz hem kış mevsimsel geçişlerde her otomobilde dikkat edilmesi gereken ve bakımda yapılması gereken hususların birbirinden tamamen ayrı olduğundan bahseden Sadrettin Şengül, yaza giriş yaparken araç sahiplerinin mutlaka klima temizliği ve filtre temizliği yaptırması kendi sağlığımız için ve otomobilin kendi sağlığı için önemini vurguladı…

Sadrettin Şengül, otomobil bakımları için tüm merak edilenleri olay.com.tr’ye anlattı…

Garanti kapsamındaki araçlarda yapılan bakım garantiyi bozuyor mu?

Garanti kapsamındaki araçlar bu bugüne kadar insanların ve otomobil kullanıcılarının bildiği kadarıyla yetkili servisler haricinde diğer servislerde yapılamaz gibi öngörülüyordu. Ama devletin çıkardığı kanunlarla ve bu kanunlara göre alınan yetkili TSE belgeleriyle artık bu belgelere sahip olan servislerde uygun şartlar otomobillerin garanti kapsamları bakım yapıldığında bozulmuyor. Bu şartlar bizim kendi işletmemiz için de geçerli. Sadettin Şengül Otomotiv’de garanti kapsamı içinde bulunan bir otomobili bakıma getirdiğinizde periyodik bakıma o bakım garanti kapsamında yapıldığında Distribütör araç üreticisi bu arabayı garanti kapsamından dışarı çıkartamıyor.

Havalar ısındı sürücülere yaz bakımı ile önerileriniz neler?

Bizim mevsimimiz şimdi yaz olduğu için yaza girerken mutlaka klima temizliğini yaptırması gerekiyor müşterilerin. Aslında Türkiye’de klima temizliği ve polen filtresi dediğimiz filtre kullanıcılar tarafından en önemsiz görülen filtrelerden biridir hem maliyet açısından aslında filtrelerin arasında en ucuz maliyetli ve önem sırasında da en önemsiz gözüken filtrelerden biridir. Ama otomobilin sağlığının haricinde de kullanıcı ve otomobilinin içinde seyahat eden yolculara Sağlık açısından en önem arz eden filtrede polen filtresidir. Özellikle tıkalı polen filtrelerinin yarattığı bakteriler küçük çocuklar ve astım hastaları için büyük risk yaratmakta. Önemini biz buraya müşteriler geldikçe bunun önemini anlatmaya çalışıyoruz.

Daha sonrasında aracın rutin yapılması gereken kilometre ve yıl bakımlarıdır. Bunları zaten bütün otomobil kullanıcıları az çok internetten ve geldiğinde bizlerden aldığı bilgilerle takip ediyorlar. Ama buradan yapacağımız bir uyarı bizim yaza girerken mutlaka polen filtre bakımlarını ve klima bakımlarını sağlıkları açısından yaptırıyor olmaları. Yaza girerken kendi sağlığımız için ve otomobilin kendi sağlığı için kışa girerken tamamen otomobilin sağlığı için yapılması gereken bakımlar var. Bunları da yine yaptığımız kampanyalarla ve internetten duyurduğumuz kadarıyla ya da müşteriler buraya geldiğinde Onlara anlattığımız kadarıyla kışın da kauçuk malzemelerin, motor yağının ve motorun sıcaklığını dengeleyici diğer sıvıların artı otomobili yere tutan lastiklerin mutlaka kontrol edilip bakımlarının yapılması gerekiyor.

Mevsimsel değişikliklerde aracın genel bakımının yaptırılması niçin gereklidir?

Mevsimsel geçişlerde ki durumumuz sadece o mevsime özel parçalar için. Ama rutin olarak her otomobilin bakım aralığı vardır. İki yıl, bir yıl, yirmi bin kilometre, on beş kilometre diye otomobil üreten üretici bu bakım aralıklarını kullanıcıya beyan etmiştir. Bu beyana göre ve bu kilometre aralıklarına göre otomobile değişmesi gereken tüm parçalar liste halinde bellidir. Dolayısıyla bu parçalar rutin olarak değişmek zorundadır otomobilde. Otomobilin sağlığı için.

Firmanızın yaz bakım kampanyası ile ilgili kısaca bilgi verir misiniz?

Yaza girerken rutin bakımların haricinde müşterilerin bu polen filtresine karşı olan ilgisini biraz daha arttırabilmek için normal yaptığımız bakımlardaki polen filtresi bedelini kampanya olarak yansıtıp müşterilerden almıyoruz. Yani bakıma geldiğinizde aracınızın yaza girerken rutin bakımların haricinde müşterilerin bu polen filtresine karşı olan ilgisini biraz daha arttırabilmek için normal yaptığımız bakımlardaki polen filtresi bedelini kampanya olarak yansıtıp müşterilerden almıyoruz yani bakıma geldiğinizde aracınızın bakım tutarından biz oradaki polen filtresi tutarını düştüğümüzde kampanya olarak faydalanmış oluyorsunuz bakımınızdan. Kullanıcılar otomobillerine daha sağlıklı bakmak zorundalar. Çünkü otomobil piyasasındaki yükseliş burada tüm ülkenin farkında. Artık otomobil bir yatırım aracı olarak gözüküyor. Dolayısıyla bugün sattığınız bir otomobili aynı fiyattan bir gün sonra alamıyor durumuna geldik burada da şu önem kazanıyor. Mutlaka kendi bindiğiniz otomobilin sağlığı için ve otomobilin uzun süre ömürlü olabilmesi için otomobilinize bakımını yapmanız gerekiyor bakımlarını aksatmadan ve herhangi bir ekstra bir ses ya da ekstra bir şey hissettiklerinde mutlaka ait oldukları servise arabalarını götürmelerini tercih ederiz.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X