Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında özellikle gıda alışverişinde yoğunluk yaşandığını, herkesin bütçesini iyi hesap ederek harcamada bulunması gerektiğini belirtti.
Tüketicilerin rahmet ve bereket ayını fırsata çevirmek isteyen kötü niyetli bazı satıcılara fırsat vermemesi gerektiğini vurgulayan Küçük, “Ramazan ayının ilk günlerinde talep artışı nedeniyle gıda fiyatları yükselebildiğinden tüketiciler ayın tamamını düşünerek harcama yapmalı. Gerekli mukayeseleri yaparak ihtiyaçlarına uygun mal ve hizmetleri satın almalı. İhtiyaçlarını önceden belirlenmeli ve bütçe aşılmamalı” diye konuştu.
Küçük, oruçlu insanların alışveriş sırasında dalgın olabildiklerine işaret ederek, şunları söyledi:
“Alışveriş sırasında ürünlerin raf fiyatları ile kasada ödenen miktar muhakkak kontrol edilmelidir. Eğer farklılık varsa tüketiciler düşük fiyatın kendilerine uygulanmasını istemelidir. Ödeme sırasında, kredi kartlarından tahsil edilen tutara da dikkat edilmeli. Son kullanma tarihleri geçmiş ürünler satın alınmamalı, alınmış ise derhal iade edilmelidir. Tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması, satın aldıkları mal veya hizmetleri kolaylıkla seçmeleri bakımından, satışa sunulan ürün ve hizmetler üzerinde etiket veya fiyat listesi mutlaka bulunmalıdır. Bu konuda, belediye yetkilileri gerekli denetim yapmalıdır.”
Tüketicilerin standartlara uygun olmayan gıda ürünü imal eden, satışa sunan iş yerleriyle ilgili olarak “Alo Gıda 174” ve “Alo 153” telefon hatlarına, belediyelerin zabıta birimlerine ihbar ve şikayette bulunabileceğini aktaran Küçük, herkesi yasal haklarını bilen ve bunları uygulayan sorumlu birer vatandaş ve tüketici olmaya davet ettiklerini kaydetti.