Patlamış mısır hakkında daha önce duymadığınız enteresan gerçekler

İnsanın yedikçe yiyesi gelen muazzam atıştırmalık patlamış mısır hakkında daha önce bunları duymadığınıza eminiz.

Patlamış mısır hakkında daha önce duymadığınız enteresan gerçekler

Mikrodalga fırın ve tavadan önce mısırı patlatmak için kızgın kum kullanılırdı.

1920’li yıllarda patlamış mısır, yiyenlerin yaptığı gürültü sebebiyle Amerika’daki sinema salonlarında yasaklandı.

Amerikalılar yılda ortalama 50 litreden fazla patlamış mısır tüketiyor. Yani Empire State binasını yılda 18 kez patlamış mısırla dolduracak kadar.

Barlarda ikram edilen patlamış mısır, içerdiği tuzluluk oranıyla müşterileri daha çok bira içip susuzluğu gidermeye teşvik ediyor.

0mm.jpg

Bir patlamış mısır çekirdeğinin içi, patlamadan hemen önce bir jel haline gelir. Patlamış mısırın şekli bu jelin hızla soğumasına bağlıdır.

Patlamış mısır çekirdekleri patlayarak 3 metre mesafeye kadar yükselebilir.

PATLAMIŞ MISIR ile ilgili görsel sonucu

2013’te Indiana Eyalet Fuarı’nda yapılan ve yaklaşık 2900 kilogram ağırlığında olan devasa patlamış mısır topu, dünyanın en büyük patlamış mısır topu ünvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X