Pastırma sevenler dikkat!

Pastırmada nem miktarı kütlece en çok yüzde 50 olacak.

Pastırma sevenler dikkat!

Pastırmada, çemen hariç olmak üzere nem miktarı, kütlece en çok yüzde 50 olacak. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre, pastırmada, çemen hariç olmak üzere nem miktarı, kütlece en çok yüzde 50 olacak. Söz konusu oran daha önce yüzde 45 olarak belirlenmişti. 

Tebliğ kapsamında emülsifiye et ürünü üretiminde bileşen olarak bitkisel sıvı yağ kullanılabilecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X