Özgür Özel: Bu katliam yasası durdurulmalıdır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Gebze ve Ümraniye’deki hayvan katliamlarını hatırlatarak Hayvanları Koruma Kanunu’nun değişmesi gerektiğini söyledi. Özel, “Biz bu katliam yasasını uygulamadık asla da uygulatmayacağız.” diye konuştu. Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) de çağrı yapan Özel, “Bu örtülü katliam yasası zaman geçirmeden iptal edilmelidir. Bu katliam yasası durdurulmalıdır ve durdurulacaktır.” dedi.

Özgür Özel: Bu katliam yasası durdurulmalıdır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM grup toplantısında konuşuyor.

“SORUMLULAR HESAP VERECEK”

Özel’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“Soma’da da bütün iş cinayetlerinin mahkemelerinde de korunanlar, ceza almadan kurtulanlar da, oranın gözü yaşlı anaları evlatları da bilsin; çok geçmeden bu ülkede bu davalar bir kez daha açılacak sorumlular hesap verecek.

HAYVANLARI KORUMA KANUNU

Gebze’de ve Ümraniye’de canları zehirlediler öldürdüler hepimizi kahrettiler. Biz bu katliam yasasını uygulamadık uygulamayacağız asla da uygulatmayacağız. 2019’da Meclis’teki bütün partiler toplandık bir komisyon çalıştı karar verdi bu işin bir boyutu toplama bir boyutu barınaklar yapmak aşılama sahiplendirme öbür boyutu para. Şans oyunlarından belli vergilerden kesintilerle hayvan hakkı fonu oluşsun denildi. MHP AK Parti de altına imza attı. Derhal bu kanun değişmelidir. Arkadaşlarımız değişiklik tekliflerini komisyonlara iletecekler. Bir çağrım da Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) üyelerine bu örtülü katliam yasasını Yüce Mahkeme zaman geçirmeden bu yasayı iptal etmelidir. AYM üyelerine sesleniyorum torununuzun gözlerine bir bakın ve bir an önce bu dosyayı karara bağlayın. Bu katliam yasası durdurulmalıdır ve durdurulacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X