Özel: Sorun bir kişinin Meclis’te konuşmasıyla çözülmez

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır’da STK’larla bir araya geldiği toplantıda, “Türkiye’de 26 milyon Kürdün sorununu yok sayıyorsunuz. Kürdün sorunu olup olmadığına Kürtler karar verir, devlet karar vermez. Kürtler, sorunumuz kalmadı diyene kadar sorun vardır.” dedi. Özel, Bahçeli’nin Öcalan çağrısına ilişkin de, “Sorun bir kişinin Meclis’te konuşmasıyla çözülmez.” ifadelerini kullandı.

Özel: Sorun bir kişinin Meclis’te konuşmasıyla çözülmez

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır’da STK’larla bir araya geldiği toplantıda konuştu.

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

“Türkiye’de Kürt sorunu yoktur sözü söylenmesin. Türkiye’de 26 milyon Kürdün sorununu yok sayıyorsunuz. Kürt sorunu vardır tam da şuradadır. Kürdün sorunu olup olmadığına Kürtler karar verir, devlet karar vermez. Kürtler, sorunumuz kalmadı diyene kadar sorun vardır.

Sorun bir kişinin Meclis’te konuşmasıyla çözülmez.

Terörün varlığı tüm Türkiye’nin sorunudur. Ama Kürtlerin sorunu da sadece Kürtlerin değil Türkiye’nin sorunudur. Bir kez daha bir süreç yürütülmesi, bir kez daha bu süreç sonrası çok daha fazla acılar yaşanmaması için daha dikkatli olmalıyız.

Bu sorun 86 milyonun iradesiyle çözülecektir. Bir yandan bir sorunu çözeceğiz derken Kürt sorunu yoktur deyip Erdoğan’ın sorununu çözme şüpheleri bertaraf edilmelidir.

Mevcut anayasaya harfiyen uyulmadıkça antidemokratik uygulamalardan vazgeçilmedikçe, AİHM kararlarına uyulmadıkça biz yeni anayasa çalışmalarında yokuz. Anayasa çiğneyenlerle anayasa yapmayız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X